Educació

Tres de cada quatre instituts de la comarca tindran portàtils a l'aula

Vint-i-sis centres, divuit de titularitat pública i vuit més de concertats, s'afegeixen aquest curs al projecte de digitalització de les classes

Vint-i-sis instituts del Maresme, divuit públics i vuit més de concerts, introduiran aquest curs el portàtil a aula. Tot i que la majoria dels centres disposen del material necessari per posar-ho en marxa, el director de Serveis Territorials d'Educació, Josep Maria Fernàndez, va admetre ahir que alguns hauran d'esperar unes setmanes per tenir-ho tot a punt. “Pot haver-hi petits entrebancs i disfuncions, però aquest és un projecte sense marxa enrere que comporta un canvi metodològic important”, va afegir-hi Fernàndez, que confia que l'any que ve pràcticament el 100% dels centres hagin fet el pas i integrin el llibre de text en format digital. La digitalització de les aules, que segons Fernàndez serà una realitat en tres de cada quatre centres a la comarca, és un dels trets més destacats d'aquest curs escolar, que arrenca avui per a més de 64.500 alumnes maresmencs i una setmana abans del que era habitual.

De fet, tot i que el Departament d'Educació defensa el nou calendari que inclou per primer cop una setmana de vacances a finals de febrer i principis de març, també genera molts dubtes, sobretot per a les famílies. En aquest sentit, les associacions de mares i pares d'alumnes ja han començat a planificar els serveis que es podran oferir durant aquests dies de festa.

Una altra de les novetats serà la posada en funcionament d'una escola nova a Alella: La Serreta, que arrencarà amb una vuitantena d'estudiants i quatre aules. El director dels Serveis Territorials va destacar també que el centre és un dels tres de tot Catalunya que posa a prova un mobiliari ergonòmic. L'altre municipi que estrenarà instal·lacions escolars és Arenys de Mar. El nou Sinera obre les portes al rial del Bareu amb un equipament pensat per a dues línies que substitueix les antigues instal·lacions del col·legi Cassà. Josep Maria Fernàndez confia en un inici de curs “tranquil” i amb tot el professorat “al seu lloc”. Segons el Departament d'Educació de la Generalitat, la plantilla que conforma els centres públics i concertats de primària i secundària a la comarca arriba fins als 10.000 mestres.

LA XIFRA

64.558
alumnes maresmencs són el que avui començaran les classes tant als centres privats com els concertats.

LA FRASE

La digitalització segur que comporta problemes però és un projecte sense volta enrere
Josep Maria Fernàndez
DIRECTOR DE SERVEIS TERRITORIALS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Una síndrome hereditària originària de la Garrotxa

Banyoles
Pere Costa i Vilanova
Mestre i pedagog

“Formar mestres entre gent de l’ofici és una necessitat”

Girona

Fires al sac!

Vilafranca del Penedès
Medi ambient

Collserola i pagesia s’alien per fer respectar camps i ramats

Barcelona
Ripoll

Es reviu la tradició del Casament a Pagès i de la Festa de la Llana

Ripoll
Girona

Els Bombers fan 4.416 actuacions a la regió de Girona de gener a abril

Girona
SALUT

Bellvitge facilita atenció psicològica als pacients en risc de mort sobtada

L’hospitalet de Llobregat
SALUT

El model de suport a la salut mental dels joves de la Segarra s’estendrà a tot el país

Cervera
URBANISME

Malgrat estrena les escales per accedir a la Verneda i el Castell

Malgrat de Mar