Educació

Educació

Comença el curs amb 96.500 alumnes i tres centres nous

El Departament d'Educació inverteix a la comarca gairebé 23 milions d'euros en noves escoles, grans reformes i ampliacions per al curs 2010/2011

La plantilla de professors en centres públics arriba als 8.104

L'oferta de places d'escoles bressol municipals creix en 785 i arriba a les 6.270

El Vallès Occidental comença avui el curs escolar 2010/2011 amb 96.530 alumnes inscrits a l'educació obligatòria i postobliglatòria dels centres públics i concertats. Aquesta xifra suposa 3.911 alumnes més que el curs anterior. De la mateixa manera, el nombre de professors als centres públics també s'incrementa amb 126 incorporacions més i enguany la plantilla arriba als 8.104.

La inversió de 22,9 milions que ha fet el Departament d'Educació a la comarca ha servit perquè Terrassa estreni avui el CEIP Roc Alabern (4,7 milions) —al barri de la Maurina— i l'IES Mont Perdut (6 milions) —al sector Montserrat—, mentre que a Castellar es posa en marxa avui el CEIP El Sol i la Lluna (5,1 milions). La posada al dia de les instal·lacions educatives públiques ha suposat també una gran ampliació del CEIP França de Terrassa (4,4 milions). Educació també ha fet obres de reforma, ampliació i millora de menor envergadura en 56 centres vallesans amb una inversió final de 2,6 milions.

Els menuts, més

Els alumnes d'educació infantil i primària de la comarca són, de molt, el grup més nombrós d'escolars amb 60.984 inscrits. La posada en marxa de nous centres i l'obertura de més línies en diferents cursos de l'educació primària fan que aquest curs hi hagi 2.222 escolars més d'aquesta franja que durant el curs 2009/2010. L'alumnat de secundària s'incrementa en 1.116 i arriba enguany als 21.249, mentre que el de batxillerat, amb 23 inscrits més, és de 7.042. Els estudiants de cicles formatius de grau mitjà arriben aquest curs als 3.553, mentre que els de grau superior representen 3.702 escolars. Aquest curs 2010/2011 Educació ha ampliat 6 grups de formació professional a la comarca.

Pel que fa a l'educació de 0 a 3 anys, l'oferta de places de llars d'infants de titularitat municipal a la comarca ofereix aquest curs 785 vacants més i l'oferta pública arriba ara a les 6.270 places.

Educat 1x1

Un total de 61 centres educatius del Vallès Occidental –36 de públics i 25 de concertats– participaran aquest curs en el programa Educat 1x1 de digitalització de les aules. Segons Educació, les obres necessàries per tal de facilitar la connectivitat en cadascun d'aquests centres o bé ja estan acabades o s'enllestiran ben aviat, coincidint amb els primers dies del curs escolar.

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, i el director dels serveis territorials d'Educació del Vallès, Josep Lluís Domeyó, van presentar les dades de l'inici de curs coincidint amb la inauguració de l'escola bressol Sentmenuts de Sentmenat.

Una aula ‘bolet' al CEIP Salvans de Terrassa

El CEIP President Salvans de Terrassa comença el curs avui amb l'aula bolet de P3 que Educació va assignar a l'abril després de no accedir a fer una tercera línia al CEIP Ramón y Cajal.

Sabadell reclama una escola nova i dues renovacions

El regidor d'Educació de Sabadell, Ramon Brugués, considera “urgent” que la Generalitat renovi l'escola La Trama i substitueixi l'IES Jonqueres, i demana una escola nova a Can Llong.

Obres al CEIP Collserola de Cerdanyola

Els alumnes del CEIP Collserola de Cerdanyola conviuran uns quants dies amb les obres de reparació dels murs de contenció que van cedir al juliol i van malmetre l'aulari infantil.

Palau-solità enllestirà aviat el carril bici

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans inaugurarà aviat el nou carril bici que connecta escoles, equipaments esportius i culturals de la ciutat per potenciar l'ús de la bicicleta.

Aules per a 102 ‘sentmenuts' a Sentmenat

Sentmenat estrena l'escola bressol municipal Sentmenuts amb una capacitat per a 102 alumnes. El centre, amb 7 educadores i 7 auxiliars, aprofitarà l'aigua de la pluja per regar els jardins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA