L'IES d'Alella iniciarà un curs per formar professionals de la cultura del vi

Un professional polivalent que sàpiga transmetre la cultura i el coneixement del vi. Aquest és el perfil que es vol crear amb el nou cicle formatiu de grau superior de gestió comercial i màrqueting enològic, que es començarà a impartir a l'IES d'Alella el proper curs. Els estudis, pioners a Catalunya, constaran de 1.670 hores lectives que s'estructuraran en dos cursos acadèmics. Els agents implicats –Ajuntament, Consell Regulador, cellers i Departament d'Educació– signen avui el conveni.

«Cerquem un perfil que se sàpiga moure amb familiaritat a la vinya, al laboratori i també en l'àmbit comercial», explica la directora de l'IES d'Alella, Lina Rubio. «França és el nostre referent. Allà, si entres en una botiga de vi, el venedor sempre en sap més que tu, de vi. Aquí, en canvi, això no passa», diu Jordi Pujolràs, secretari del Consell Regulador de la DO Alella. El cicle de grau superior de gestió comercial i màrqueting enològic, però, no vol formar únicament venedors de vi. «La intenció és professionalitzar una feina, que es fa des de molts sectors, però no està qualificada», diu Pujolràs, que afegeix que la transmissió de la cultura del vi la fan des de venedors fins a restauradors, sommeliers, o enòlegs. La iniciativa va sorgir de l'IES i ràpidament va comptar amb el vistiplau del consistori, el consell regulador i els set cellers que formen part de la DO. «L'entorn ho demanava», comenta Rubio. De fet, els estudiants tindran l'oportunitat d'adquirir els coneixements de caire més pràctic a les instal·lacions d'aquestes empreses vitivinícoles i també a l'equipament municipal de Can Magarola, on se cediran alguns dels espais per a activitats i també la petita vinya que hi ha en aquesta finca. El proper 25 de maig s'obriran les preinscripcions i al setembre començaran les classes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Xavier Barranco
Cap de l’oposició de Portbou (Ara Portbou-Junts)

“Portbou continua sent un diamant en brut per treballar”

Portbou
Antoni Llabrés
President de l’Obra Cultural Balear (OCB)

“La principal amenaça per al català a les Balears ve dels poders públics”

Barcelona

El PSSJD investiga l'ús de substàncies piscodèliques contra la depressió resistent

Sant Boi de Llobregat
SANT PERE PESCADOR

Insten l’Estat a expropiar el sòl privat a la gola del riu Fluvià

SANT PERE PESCADOR
TORROELLA DE MONTGRÍ

Conflicte perquè la guingueta de Mas Pinell serà del Delfín Verde

TORROELLA DE MONTGRÍ
Tretze pagesos cedeixen l’espai per al vial de Santa Susanna
URBANISME

Tretze pagesos cedeixen l’espai per al vial de Santa Susanna

SANTA SUSANNA

Un cotxe amb càmera de lectura de matrícules controlarà la zona blava

Lleida
MEDI AMBIENT

Caminada a Calella per donar valor a un paratge natural amenaçat per un nou enllaç a l’autopista

CALELLA

Dues cooperatives d’habitatge faran 283 pisos protegits al Parc de l’Alba

Cerdanyola del Vallès