Educació

ensenyament

El tercer institut de Valls continua sense tenir pressupost d'obres

Des que es va crear el centre, el curs 2007/2008, els alumnes estudien en aules prefabricades situades en uns terrenys, a la carretera del Pla

L'institut Serra de Miramar, el tercer de nova planta que ha de tenir la ciutat de Valls, encara no té pressupost ni data de construcció. Els màxims responsables de la direcció d'obres del Departament d'Educació han assegurat a El Punt que la cessió dels terrenys municipals que havia de fer el consistori vallenc encara no s'ha fet efectiva i “per tant, la construcció del futur equipament es manté sense data", deien les mateixes fonts del govern.

L'Ajuntament de Valls, però, manté que la certificació de l'expedient de cessió del solar ja es va fer en una sessió plenària i recorda que la urbanització dels terrenys on s'ha d'aixecar l'institut –el camí del Freixa, al barri de Mas Clariana– ja ha estat completada. Mentrestant, i des que es va crear el centre el curs 2007/2008, els alumnes continuen les classes en aules prefabricades que es van instal·lar en uns terrenys situats a la carretera del Pla.

Les novetats

D'altra banda, aquesta setmana a la capital de l'Alt Camp han començat el curs escolar 4.014 alumnes, un 2% més que fa un any. Un dels centres on s'ha incrementat més l'alumnat és l'Eugeni d'Ors (7%), que ara té 404 escolars i dos professors més.

Paral·lelament, el Consell Comarcal de l'Alt Camp ha contractat una nova ruta per fer el servei de transport escolar entre Figuerola del Camp, Santes Creus, Puigpelat i Valls. Els usuaris d'aquest servei són els alumnes que cursen educació primària a les unitats de suport a l'educació especial de les escoles Eladi Homs i Eugeni d'Ors. A causa de l'increment del nombre d'usuaris del servei, s'ha ampliat la capacitat i el nombre de vehicles que efectuen les rutes R10, entre Montferri, Masllorenç, Rodonyà i Vals, i R15-B, entre el Pont d'Armentera, Vila-rodona i Valls. La nota negativa és que la Generalitat ha reduït un 60% els ajuts a menjadors a l'Alt Camp. De les 738 sol·licituds se n'han denegat 517, onze de les quals adjuntaven un informe social, segons fonts del consell comarcal.

LA XIFRA

5.000
alumnes
de llar d'infants, primària, ESO, formació professional i batxillerat han començat el curs a Valls.

LA FRASE

El solar on s'ha de construir el centre encara no ha estat cedit i no hi ha cap data d'obres
Direcció d'obres del Departament d'Educació


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES