Barberà estrena oficialment les 180 places d'escola bressol que ha creat repartides en tres nous centres

El conseller Maragall va visitar la llar d'infants La Baldufa, que funciona des del març

La llar d'infants municipal de La Baldufa s'ha construït a tocar del CEIP Can Llobet i, a més de les aules, el menjador i el pati, disposa d'una zona d'hort perquè els alumnes aprenguin com es conrea la terra. Té capacitat per a 81 alumnes, tot i que de moment –per la configuració dels grups– n'acollirà només 74, els mateixos que l'escola bressol La Blava. Maragall va destacar «l'esforç compartit de la ciutat amb el govern de la Generalitat», que va subvencionar amb 405.000 euros la construcció de La Baldufa.

La posada en marxa dels dos centres esmentats, que funcionen des de principi de març, s'ha completat amb les 33 places de l'escola bressol El Bosquet –annexa al CEIP Bosc–, que va obrir les portes al febrer. En total, el municipi disposa ara de sis centres educatius per a infants entre 0 i 3 anys. L'alcaldessa, Ana del Frago, va recordar que els projectes educatius impliquen els pares i els avis, amb un 30% de cobertura municipal sobre la demanda de places infantils. Ara el pròxim projecte municipal serà la construcció del tercer institut d'educació secundària.

Després de la visita a La Baldufa, el conseller es va desplaçar fins al CEIP Elisa Badia, un centre amb 471 alumnes i 34 professors on va comprovar l'evolució de dos projectes pedagògics que s'hi han posat a prova. Es tracta d'un pla d'impuls de la lectura entre els alumnes –familiaritzant-los amb l'ús de la biblioteca– i el pla experimental de llengües estrangeres, en què s'introdueix l'aprenentatge d'un tercer idioma des de P4, es promou la comunicació oral i s'hi imparteixen assignatures com ara les matemàtiques.

Diàleg amb els contraris a la llei d'educació

El conseller, que es va trobar amb un grup de professors i sindicalistes crítics amb la llei d'educació de Catalunya (LEC) davant de l'ajuntament, s'hi va atansar per escoltar les queixes. Maragall va qualificar-les d'«expressions legítimes», però hi va contraposar les inversions dels últims anys –sobretot en l'àmbit de les escoles bressol– per dir que les polítiques d'esquerra han fet «prosperar» l'educació. El conseller, que també va trobar-se pancartes contràries i dos manifestants a la porta del CEIP Elisa Badia, va recordar que la LEC té «més del 90% de suport» al Parlament després de dos anys de debat, i va prometre «continuïtat en el diàleg amb professors i sindicats» durant l'aplicació del text.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA