Alumnes de Sort aprenen els esports de la comarca en horari lectiu

Del col·legi Àngel Serafí Casanovas

Les classes de piragüisme s'imparteixen a l'Escola de Piragüisme de Sort. Es vol que tots els nens coneguin el material que es fa servir per baixar pel riu amb piragua i de manera divertida els monitors els fan memoritzar el nom dels diferents materials imprescindibles per practicar aquest esport com és la pala, el casc o el salvavides. Un cop els nens s'han familiaritzat amb tot el material i han rebut les nocions bàsiques per practicar aquest esport és hora de posar-se a l'aigua i començar a palejar. Dins d'una bassa se'ls ensenya les tècniques per avançar pel riu, girar o incorporar-se a la barca en cas de bolcar.

Josep Quero explica que el piragüisme des de sempre ha estat l'esport emblemàtic de la comarca del Pallars Sobirà gràcies a les excel·lents qualitats del riu Noguera Pallaresa i per aquest motiu s'ha optat perquè tots els nens de la comarca tinguin les nocions bàsiques per practicar aquest esport. A les classes hi assisteixen els alumnes de tercer, quart, cinquè i sisè de primària. Pel que fa a les classes de piragüisme és el tercer any que en reben els alumnes. La novetat d'aquest any és l'escalada. En un rocòdrom del poliesportiu Els Til·lers de Sort un centenar d'escolars reben classes per aprendre a escalar a les parets de les muntanyes del Pallars. Primer se'ls ensenya a fer estiraments per no lesionar-se durant la pràctica d'aquest esport. Posteriorment se'ls ensenya les tècniques per escalar i els sistemes de seguretat a emprar.

Aquesta iniciativa del col·legi Àngel Serafí Casanovas de Sort es porta a terme en col·laboració del Consell Esportiu del Pallars Sobirà, encarregats de pagar el transport fins a les instal·lacions esportives, i l'Associació Esportiva Pallars, qui dóna les classes gratuïtament i cedeix el material. L'objectiu d'aquestes classes és que tots els alumnes del centre acabin l'educació primària sabent practicar l'esquí, el piragüisme i l'escalada, esports característics de la comarca del Pallars Sobirà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Més de 700 multes per dificultar l’accés a la via pública en menys de 15 dies

GIRONA
Educació

Famílies de Barcelona reclamen modificar els criteris de preinscripció a I3

Barcelona
administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols