Educació

Societat

Premi per anar a peu

Palafolls posa en marxa una prova pilot ara que acaba el curs a fi d'estimular alumnes i famílies perquè es desplacin caminant a les escoles i evitar així el col·lapse habitual de vehicles

És habitual veure que els accessos a les escoles de primària es col·lapsen diàriament a les hores d'entrada i sortida dels alumnes per culpa dels vehicles dels pares que van a buscar la mainada. Sovint és una situació que s'intenta trampejar a còpia de bona voluntat i paciència, perquè bona part de les famílies argumenten que viuen lluny o que, senzillament, no poden deixar el vehicle ni per anar a la cantonada. En comptades ocasions, alguns centres i ajuntaments han aconseguit implicar els pares en projectes dels coneguts com a camins escolars, que faciliten l'arribada a peu, i amb seguretat, dels estudiants als seus col·legis. A Palafolls han posat en marxa una prova pilot coincidint amb el final de curs que intenta fer un pas més i aconseguir més implicació de la comunitat educativa.

Tal com explica la tècnica d'educació Olga Samper, des de la regidoria encapçalada per Antònia Petit fa temps que es busca una solució al col·lapse de cotxes a la zona de les escoles. En un primer moment es va intentar tancar el carrer a la circulació de vehicles, però la dràstica mesura no va donar els resultats esperats. Ara, però, s'ha buscat una fórmula imaginativa que, segons Samper, ja ha enganxat la meitat dels alumnes dels dos centres. “Es tracta, amb el suport dels dos centres i de les AMPA, de premiar aquells estudiants que prenguin la iniciativa de desplaçar-se a peu fins a les escoles”, comenta la tècnica. En aquest sentit, es va repartir entre els infants una butlleta amb deu petjades dibuixades i cada dia han de passar per davant d'un control que els valida una de les caselles. “Quan aconsegueixin les deu marques obtindran un obsequi”, concreta Samper. Els punts de control s'han ubicat en el recorregut habitual per anar a l'escola: a l'Ajuntament, al teatre, a la rambla de les Ferreries cantonada camí de Sant Genís i al carrer Francesc Macià cantonada camí del Mig. En la campanya participen voluntaris que a dos quarts de nou en punt prenen posicions per començar a rebre els alumnes. Segons destaca la tècnica d'educació, en els pocs dies que funciona la iniciativa la policia local ja ha notat una davallada important del trànsit de vehicles a la zona. L'objectiu és poder implantar el sistema, amb modificacions, amb vista al curs vinent i aconseguir que anar a peu a l'escola no sigui un fet estrany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Medi ambient

La platja contaminada de Sant Adrià de Besòs seguirà tancada

Sant Adrià de Besòs
Educació

Concentració de docents al Consorci d’Educació a Barcelona: “Volem continuïtat”

Barcelona
SALUT

Concentració a Mataró per exigir la continuïtat del servei de pediatria a l’Hospital

Mataró
Educació

Barcelona enllestirà la reordenació de l’FP el 2030

Barcelona
OLOT

Els veïns del barri del Morrot demanen els expedients del Pla Parcial

OLOT
Societat

Mor Francesc Bosch, el premianenc amant dels pessebres

canvi climàtic

Onades de calor extrem arreu del món

barcelona
Infraestructures

L’ACA soterrarà el torrent dels Vinyals a Cabrera per controlar les inundacions

Cabrera de Mar
SOCIETAT

Un festival neonazi a Santa Susanna fa que el Maresme es declari antifeixista

SANTA SUSANNA