Educació

educació

Cornellà estrena una llar d'infants amb 74 places

La consellera d'Ensenyament ahir va inaugurar el centre, que també donarà servei a Palol de Revardit

L'escola bressol disposarà d'una cuina ecològica

Cornellà del Terri va estrenar ahir la llar d'infants, que té 74 places que podran ocupar la mainada de la població del Pla de l'Estany i també del municipi veí de Palol de Revardit. Segons van explicar els alcaldes de tots dos municipis del Pla de l'Estany, aquest centre educatiu donarà prioritat als alumnes de totes dues poblacions.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, el president del consell comarcal, Jordi Xargay, i l'alcalde de Cornellà, Pere Vilà, van assistir a la inauguració del centre, que té 2.418 metres de parcel·la i 478 metres construïts. El centre tindrà nou educadores.

La consellera va destacar la importància d'obrir llars d'infants perquè fan una doble funció. D'una banda, la funció educativa en la mainada de zero a tres anys i, de l'altra, també permeten la conciliació dels horaris de la vida familiar i professional dels pares. Per part seva, el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, va destacar la feina que aquesta administració fa col·laborant amb els ajuntaments. L'equipament ha estat finançat en part per la Diputació, i també pel consell comarcal i per l'Ajuntament i la Generalitat.

El govern paga 1.600 euros per nen

L'alcalde de Cornellà del Terri, Pere Vilà, en el seu discurs va fer referència a la retallada que la Generalitat farà en la subvenció que destina a les llars d'infants. Vilà va dir que els preus seran assequibles sempre que es mantingui l'aportació que hi fan altres administracions. La consellera li va respondre que la Generalitat manté el model que un terç del cost el paga la família, un terç, l'Ajuntament i l'altre terç, la Generalitat. Rigau, però, va dir que aquest any només poden pagar 1.600 euros per cada nen per la crisi econòmica però que amb l'aportació que fan totes tres parts, ha de ser possible fer viable el projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Retards de més de mitja hora a la R11 per una avaria entre Girona i Sant Miquel de Fluvià

girona
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença a multar els cotxes que se saltin les restriccions a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia