Educació

EDUCACIÓ

L'Escala crea l'Institut Municipal de l'Educació

El patronat agruparà les escoles de música i d'adults, la biblioteca i la llar d'infants

L'objectiu és afrontar millor les retallades de subvencions

La creació de l'Institut Municipal de l'Educació (IME) de l'Escala arriba per la necessitat de reorganitzar els serveis municipals relacionats amb l'educació amb vista a maximitzar-ne l'eficiència i a garantir la qualitat de l'oferta educativa, adaptant-la al nou escenari proposat per la Generalitat, que assegura una reducció important de les aportacions econòmiques. L'institut serà un patronat que gestionarà i coordinarà tots els serveis educatius de titularitat municipal i es preveu que s'hi inclogui l'escola municipal de música El Gavià, la llar d'infants Ballmanetes, l'Escola d'Adults i la biblioteca municipal Víctor Català. L'IME funcionarà com un organisme autònom que tindrà representants de l'Ajuntament, dels centres docents i de les associacions de pares i mares.

Les funcions que es preveuen per a aquest patronat són la gestió de les competències municipals en matèria d'educació i formació, els centres propis i tots els serveis creats o que creï l'Ajuntament de l'Escala i que depenguin de l'institut mateix.

Es preveu també que serveixi per impulsar polítiques i activitats de dinamització i participació educativa relacionades amb el coneixement de l'entorn, la salut, el lleure, la cultura, el medi ambient, la qualificació professional i laboral, l'esport, l'exclusió social i altres iniciatives de caràcter social. Es vol també que sigui una eina de participació, juntament amb altres administracions, en la planificació educativa i que serveixi per crear els serveis que millorin la qualitat de l'educació al municipi en tots els nivells d'edat. L'institut hauria de ser una eina que facilités el suport necessari als professionals perquè poguessin fer la seva feina amb eficiència.

Els estatuts aprovats

Tots els grups municipals presents en el ple d'ahir –la regidora del PP havia excusat la seva absència– van votar a favor en el tràmit d'aprovació dels estatuts del nou patronat.

L'únic debat del ple d'ahir a l'Escala va arribar amb el tema de la modificació d'algunes taxes com ara la del casal, casalet i casaliu, que el grup de CiU, representat pel regidor Miquel Àngel Bonachera, la va trobar exagerada, adjectiu que també va fer servir quan es va queixar de la puja dels preus públics d'atenció domiciliària. La regidora Ramona Viella va aclarir que el canvi és una adequació a les tarifes del Consell Comarcal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona