Educació

maresme

L'escola Poblenou de Pineda conservarà el P-3 un any més

Ensenyament accepta un acord de mínims de l'Ajuntament que no inclou el compromís explícit de construcció d'un equipament nou

La comunitat educativa i els partits polítics ho consideren una victòria

L'escola Poblenou de Pineda de Mar mantindrà pel proper curs la línia de P-3 que el departament d'Ensenyament havia anunciat que retallava ara fa una setmana. La proposta d'Ensenyament passava per tancar progressivament l'escola i derivar els alumnes al centre Antoni Doltra del mateix barri del Poblenou. Les mobilitzacions de la comunitat educativa i la pressió exercida pels diferents grups municipals ha facilitat que el departament es replantegés la decisió que, inicialment, semblava inamovible. Ahir, en una reunió maratoniana entre membres d'Ensenyament i del govern pinedenc es va aconseguir que la consellera Irene Rigau (CiU) acceptés estudiar una nova proposta sorgida des de l consistori que s'ha donat a conèixer avui mateix i que la Generalitat ha acceptat. El document, consensuat amb totes les forces amb representació municipal, però és un acord de mínims que precisa que la línia de P-3 es manté pel curs 2013-2014. El tancament del grup dels més petits de l'escola, segons l'escrit, es farà efectiu el curs següent 2014-2015. El següent punt consensuat és que l'escola Poblenou, com a equipament independent, funcionarà fins al curs 2016-2017 “mantenint els actuals equips directius”.

A partir d'aquí, els acords del conveni amb la Generalitat es tornen menys concrets i en cap cas inclouen el compromís explícit de construcció d'una escola nova en el barri, una promesa política que fa més de quinze anys que és sobre la taula i que ha estat reclamada primer per l'escola Antoni Doltra i, posteriorment, pel centre Poblenou. L'escrit només recull que “la nova ubicació resultant de la fusió haurà de garantir les condicions i infraestructures adequades per una escolarització de qualitat”. Finalment, el conveni amb Ensenyament obre la porta al diàleg i al consens: “Els possibles processos de fusió amb un altre centre, es faran amb diàleg i treball conjunt amb les respectives comunitat educatives i l'Ajuntament de Pineda de Mar”. El primer pas d'aquest diàleg ha estat la participació de l'alcalde en el consell escolar del centre Antoni Doltra per explicar de primera mà les negociacions amb la Generalitat.

Passar el dia al Parlament

Dos autocars plens de pares i mares i alumnes de l'escola Poblenou han viatjat avui fins a Barcelona aprofitant la sessió del Parlament i per fer visible les seves demandes. Davant de l'edifici han organitzat jocs i tallers amb l'objectiu d'atraure l'atenció dels diferents grups polítics que, finalment, s'han reunit amb els representants de l'AMPA. La seva presidenta, Cati Mateo, s'ha mostrat satisfeta amb l'acord entre Ajuntament i Generalitat, sobretot pel fet d'ajornar el tancament de la línia de P-3. Mateo ha insistit que l'objectiu final és garantir “ara i en un futur” unes infraestructures educatives “dignes i de qualitat” pels alumnes. Les diferents formacions polítiques de Pineda han reconegut a través de les xarxes socials que el paper actiu de la comunitat educativa de l'escola Poblenou ha jugat un paper “decisiu” a l'hora de fer canviar de paper la consellera d'Ensenyament a l'hora de suprimir la línia de P-3.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA