Educació

Els veïns d'Otos es tanquen per la supressió d'un aula de primària

Tots els alumnes dels sis cursos de primària estudiaran en la mateixa aula

Les al·legacions de pares i pares, que compten amb el vistiplau dels tècnics de la conselleria han sigut rebutjades pel departament dirigit per M. José Catalá

Els veïns d'Otos (Vall d'Albaida) inicien aquest dimarts a la nit una tancada indefinida a les escoles del poble com a mesura de protesta contra la resolució de la Conselleria d'Educació, que ha acordat suprimir una aula de primària i dos mestres en l'aulari del municipi de cara al curs vinent. Segons el que ha explicat l'alcalde del municipi, Emili Mira, en declaracions a l'ACN, després de reunions amb els pares i mares d'alumnes així com amb els veïns i representants de municipis de la zona s'ha decidit arribar a aquesta protesta simbòlica, que s'afegirà a altres iniciatives legals com un recurs de reposició contra la decisió i un recurs contenciós administratiu contra la Conselleria.

El curs vinent estudiaran al Col·legi Rural Agrupat (CRA) Castell de Carbonera d'Otos un total de 9 alumnes d'infantil i 14 de primària, del mateix municipi d'Otos i d'altres de veïns com Bèlgida i Beniatjar, a la mateixa comarca. Segons denuncia Mira, els veïns no entenen com es pot gestionar una única aula de primària amb alumnes de sis cursos diferents. En el present curs, el col·legi compta amb una aula d'infantil i dos de primària. “No entenem res, com es pot arribar a prendre estes decisions, és una animalada, una aberració i no té cap sentit”, ha lamentat Mira en declaracions a l'ACN.

L'alcalde ha explicat que les tancades es produiran des que finalitze l'horari lectiu fins al començament de la nova jornada escolar en torns rotatius. El cap de govern municipal ha afegit que malgrat ser un municipi petit, d'uns 500 habitants, confia que sempre hi haja un nombre important de gent a l'escola. “Jo em faig una pregunta en veu alta, ells portarien els seus fills a un col·legi amb sis cursos de primària en la mateixa aula, ho permetrien o farien el mateix que fem nosaltres?”, s'ha demanat Emili Mira, que ha reconegut que al consistori ni als veïns els agrada arribar a aquesta situació.

Al·legacions

En paral·lel, els municipis dependents del CRA d'Otos han sol·licitat una reunió amb la consellera d'Educació, Maria José Catalá, per mirar de revertir la decisió. Segons ha explicat l'alcalde, el mes passat va rebre una notificació de la conselleria en què informava que s'obria un termini d'al·legacions perquè s'havia decidit suprimir una aula de primària. Mira ha afegit que després de reunir-se amb els pares i mares i els municipis veïns es van elaborar unes al·legacions amb fonaments socials i tècnics per aturar la mesura. Les al·legacions van comptar amb el vistiplau dels tècnics de la conselleria, segons l'alcalde d'Otos, però la “sorpresa” va arribar quan el passat 5 d'abril es va notificar que l'any vinent se suprimiria una aula i l'escola comptaria amb dos mestres de primària menys.

El consistori denuncia que amb aquestes mesures “es fomenta la desaparició de les escoles en zones rurals i s'afavoreix el despoblament dels xicotets municipis que, a poc a poc, van perdent tots els serveis que tants anys ha costat d'aconseguir”. Igualment, l'Ajuntament afig que amb la supressió s'anul·la un dels objectius de la Llei Orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, que busca incrementar la relació dels alumnes amb el seu entorn i evitar les desigualtats entre alumnes en funció del lloc de naixement.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva