Educació

POLÍTICA

El govern de Vilablareix no deixa perdre el 12 d'octubre

Els empleats municipals podran descansar un dia laborable, ja que la Hispanitat cau en dissabte

L'alcalde diu que volen “corregir” el calendari de l'Estat: “La festa, a més, no és cap celebració”

L'Ajuntament de Vilablareix va aprovar en el ple d'ahir al vespre que el personal de l'Ajuntament pugui celebrar el 12 d'octubre fent festa a consciència. Aquest any el Dia da la Hispanitat cau en dissabte i l'equip de govern, d'ERC, no vol deixar perdre una festivitat que, a parer de l'alcalde, David Mascort, “no és cap celebració”. Per això, el govern de Vilablareix permetrà que els treballadors que ho vulguin puguin fer festa un altre dia feiner, “el que ells triïn”, diu Mascort. Aquest dia serà considerat d'assumptes propis.

Tots els treballadors de l'Ajuntament de Vilablareix descansen el cap de setmana, excepte un conserge. Per això, l'equip de govern considera que calia “corregir” el calendari festiu de l'Estat. “A més, per nosaltres el 12 d'octubre no és cap celebració. Aquest any hi ha les dues coses”, destaca Mascort. El batlle recorda que els empleats no poden perdre un dia festiu i, per això, els donaran aquesta possibilitat. Entre la Generalitat i l'Estat hi ha dotze festius i els municipis en tenen dos més de lliure elecció, precisa Mascort. A Vilablareix, ERC governa amb majoria absoluta (7 edils d'11), mentre que CiU (3) i PSC (1) són a l'oposició.

L'any passat, quinze dels trenta-sis treballadors municipals van preferir anar a treballar el divendres 12 d'octubre amb motiu de la Hispanitat.

D'altra banda, a partir del mes de juliol i d'acord amb el calendari de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Vilablareix pagarà els impostos a l'Agència Tributària Catalana i no a la hisenda espanyola. “No hi hauria d'haver cap problema perquè els diners acabaran arribant a Madrid”, explica Mascort.

LA FRASE

Els treballadors podran fer festa un altre dia. Per nosaltres, el 12 d'octubre no és cap celebració
David Mascort
ALCALDE DE VILABLAREIX (ERC)

Al·legacions a la denúncia pel cas Diem Prou

L'alcalde de Vilablareix, David Mascort, explica que el seu govern ha presentat al·legacions a la demanda de l'advocacia de l'Estat contra la moció del 12 de març de 2012, en la qual els grups municipals (ERC, CiU i PSC) van donar suport a la plataforma Diem Prou. Mascort confia que el jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona faci el mateix que el número 1, que va arxivar una demanda similar de l'Estat en contra de l'Ajuntament de Cassà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA