Educació

L'Ajuntament de Burjassot declara la ruïna de l'escola Sant Joan de Ribera

Una empresa especialitzada valora en més de 665.000 euros els treballs de rehabilitació i reparació i no certifica que siga eixa la millor solució

L'equip de govern de l'Ajuntament de Burjassot anunciava ahir al vespre en una assemblea informativa amb els representants de l'AMPA de l'Escola Sant Joan de Ribera, la decisió presa en relació al centre públic de declarar en ruïna l'edifici que alberga el centre.

Aquesta decisió ha estat presa després que una empresa d'arquitectura dictaminara sobre l'estat de conservació estructural i funcional de l'edifici. Un dictamen que ha valorat en més de 665.000 euros les obres de rehabilitació que haurien de fer-se, xifra que representa el 57% del preu de construcció d'un edifici de nova planta i aconsella la demolició si es té en compte el que es contempla a la llei urbanística valenciana.

Així les coses, l'Ajuntament iniciarà l'expedient de ruïna de l'immoble, no sense deixar un termini prudencial perquè la conselleria d'Educació realitze les al·legacions que estime convenients contra aquest procés.

D'aquesta manera, l'Ajuntament declararà com a “no segur” aquesta infraestructura i no concedirà cap llicència d'obra perquè es reforme la coberta que la Conselleria pretenia realitzar entre juliol i agost a fi d'estalviar-se la construcció de cap nova instal·lació educativa al poble.

Aleshores, el que pensa executar l'alcalde de Burjassot i la Corporació Municipal és un sol·licitud perquè l'alumnat siga ubicat en aules prefabricades i es donen els passos perquè es bastisca un nou centre el més aviat possible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.