Educació

Més de 25.000 veus homenatgen Estellés a Benidorm, Balones i Bocairent

Les principals reivindicacions educatives han tronat a estar present en les trobades d'escoles en valencià

Els principals actes d'homenatge a Vicent Andrés Estellés que està realitzant Escola Valenciana són les Trobades 2013 dedicades al poeta sota el lema “La veu del teu poble”.

Amb les festes per la llengua que s'han celebrat aquest cap de setmana a Benidorm, Balones i Bocairent ja són vora 190.000 veus les que en aquestos aplecs lúdics i reivindicatius ha reclamat la potenciació del programa òptim d'ensenyament, el programa plurilingüe d'ensenyament en valencià, han dit No a la LOMQE i sí al valencià, han defensat un sistema educatiu públic i de qualitat, i han exigit als governants que facen del valencià una llengua d'ús per a tot i per a tots, que permeta que la ciutadania puga viure en valencià més enllà de l'escola.

Així mateix l'entitat cívica ha organitzat diversos actes al País Valencià per potenciar i donar a conéixer l'obra i la vida de Vicent Andrés Estellés. Dissabte al matí, es va realitzar una passejada poètica titulada “La mirada del poeta”, on un centenar de persones han recorregut carrers de València importants en l'obra d'Estellés i han fet lectures de diversos poemes en un recorregut que ha servit per donar a conéixer millor la vida i l'obra del poeta del poble.

En aquest sentit, els actes commemoratius que ha configurat Escola valenciana entorn la figura de Vicent Andrés Estellés tenen una fita final el dissabte 15 de juny, dia en què se celebrarà l'última Trobada 2013 a Faura en el Camp de Morvedre i un concert al Teatre Tívoli de Burjassot.

Aquest concert, que duu el mateix títol que el lema de les Trobades, “La veu del teu poble” està organitzat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Burjassot i comptarà amb l'actuació de Miquel Gil, Eva Dénia, Tomás de los Santos i Borja Penalba, Ximo Caffarena, Teresa Segarra i Aina Sanç, que musicaran versos del poeta.

Benidorm, Balones i Bocairent

La 25a Trobada d'Escoles en Valencià de la Marina Baixa celebrada a Benidorm ha comptat amb més de 8.000 docents i famílies de la comarca, que han participat de les activitats i els vora trenta tallers i paradetes de la Trobada. Ha estat una festa per la llengua on han participat centres educatius de Benidorm, Altea, Benimantell Callosa d'En Sarrià, l'Alfàs del Pi, la Nucia, la Vila Joiosa i Polop.

Balones, el municipi més menut de l'Alcoià, amb 200 habitants ha estat capaç de multiplicar la seua població durant tot el dia i ha estat capaç d'acollir més de 5.000 assistents a la Trobada de l'Alcoià i el Comtat. Aquesta festa per la llengua farcida d'exposicions, espectacles música i més de 60 tallers i paradetes finalitzà la nit del dissabte amb un correfoc i un concert de La Gira d'Escola Valenciana amb tres grups de la comarca: Badok, Esir i Tancats.

La Trobada de la Vall d'Albaida ha acollit més de 12.000 assistents a Bocairent amb exhibicions, exposicions, actuacions i els vora 100 tallers escolars i paradetes. A les 20 hores tingué lloc el concert de La Gira d'Escola Valenciana a la comarca amb l'actuació dels grups Odi, Rascanya i Karraska'l.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA