Educació

Es reclama la continuïtat del cicle formatiu de disseny i moda a Muro

La diputada Mireia Mollà rebutja l'eliminació d'uns estudis claus en una comarca líder en la indústria tèxtil

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha assegurat hui que el grup parlamentari va a presentar una Proposició No de Llei a Les Corts per a que es mantinga el cicle de grau mitjà de formació professional ‘Confecció, Disseny i Moda' que imparteix l'IES Serra Mariola de Muro del Comtat, ja que es tracta de l'únic centre de les comarques meridionals que oferta estos estudis i, a més, es tracta d'una zona líder en la indústria tèxtil.

Mollà ha explicat que la Conselleria d'Educació està estudiant la possibilitat d'eliminar este cicle formatiu a l'IES Serra Mariola, tot i que este ensenyament permet formar a treballadors de la moda i confecció amb la denominació d'origen Alcoi-Alacant.

A més, cal tenir en compte que ja són 20 els alumnes que s'han preinscrit en este curs i, per tant, la seua cancel·lació seria una mesura del tot injustificable, especialment si es té en compte que la Generalitat Valenciana ja ha invertit milers d'euros en maquinària, mobles i elements auxiliars en el departament de confecció que porta quatre anys funcionant en este centre de manera molt satisfactòriat.

La diputada de Compromís ha explicat que “precisament esta retallada que pretén executar la consellera María José Català no suposa un benefici econòmic, sinó que va en detriment de l'economia productiva de l'Alcoià i El Comtat, així com de la resta de les comarques d'Alacant, que veuen des de fa molts anys com la Generalitat abandona el nostre teixit industrial”.

En este sentit, Mireia Mollà ha assenyalat que “exigim a la Generalitat que garantisca la continuïtat del cicle de grau mitjà de ‘Confecció, Disseny i Moda' que imparteix l'IES Serra Mariola de Muro del Comtat, com també defensa l'alcalde del municipi, Rafael Climent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

El col·lapse general a Rodalies afecta també al metro de Barcelona

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona