Educació

Escola catalana cerca mecenatge

L'escola Jordi Pere Cerdà de Sallagosa llença a internet una campanya de micromecenatge per continuar el seu projecte educatiu transfronterer

L'escola Jordi Pere Cerdà ha obert les seves portes l'any 2012. És un centre innovador i pioner pel seu caràcter transfronterer, una escola que viu la cultura i la llengua catalana al servei de l'Alta i la Baixa Cerdanya.

Per portar a terme el seu projecte educatiu, l'escola ha llençat, per internet, una campanya per recollir fons i materials. Per l'any escolar que acaba de començar, l'escola necessitat un complement de finançament d'entre 5000 i 7000 euros i material d'educació física. Tampoc té biblioteca i doncs necessita llibres. Els ajuts es destinaran a subvencionar part de les despeses de salaris del personal o de funcionament del centre. Actualment l'escola rep algunes subvencions públiques, quotes familiars calculades en funció dels ingressos dels pares i donacions, part de les quals pateixen retards o retallades.

L'escola Jordi Pere Cerdà agrupa alumnes en dues classes (alumnes d'infantil i alumnes de primària).

L'escola Jordi Pere Cerdà ha obert les seves portes l'any 2012. És un centre innovador i pioner pel seu caràcter transfronterer que planteja la seva funció per, segons els seus creadors, «unir l'Alta i la Baixa Cerdanya dividides per la frontera entre dos estats, però amb molts trets en comú, els d'un mateix poble que va ser separat al 1659.»

A l'origen de l'escola, l'Associació de Mares i Pares de l'Escola Bressola de Càldegues, després de l'anunci de tancament de la seva escola per causes econòmiques, va decidir buscar el suport polític i econòmic necessari per continuar un nou projecte educatiu d'escola catalana. L'escola acull alumnes de tots dos cantons de la frontera i, entén el català com a llengua vehicular i cultura pròpia, treballa la llengua francesa per tal que els alumnes acabin l'escolarització amb un domini oral i escrit de totes dues llengües. A més, mostra un caràcter multicultural amb l'estudi de l'anglès i el castellà.

La nova escola se situa al municipi de Sallagosa (Alta Cerdanya), i rep el nom de Jordi Pere Cerdà, el gran dramaturg, narrador i poeta de la Cerdanya i de Catalunya Nord.

Les ajudes, que poden tenir diverses formes -diners, material, col.laboracions educatives, etc-, es poden trobar eb el web de l'escola:

http://goteo.org/project/escola-catalana-jordi-pere-cerda/home

Associació Multicultural Jordi Pere Cerdà,

impasse Notre-Dame, 66800 SallagosaIdentificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Educació defensa ara la qualitat de la mostra de PISA

Barcelona
protestes

Talls de trànsit a punts de Lleida i Girona

Barcelona
LA CIMERA DE DUBAI

Els EUA empenyen cap a la fusió nuclear en la COP28

BARCELONA
MEDI AMBIENT

Protestes a l’Escala i Sant Climent pel parc eòlic de Roses

L’EScala
LA CIMERA DE DUBAI

La UE pressiona perquè la COP28 marqui “un punt d’inflexió”

BARCELONA
EXCLUSIÓ SOCIAL

Espanya es manté a la cua en pobresa infantil a la UE i l’OCDE

BARCELONA
CRISI CLIMÀTICA

El 2023 serà l’any més càlid des que hi ha registres

BARCELONA

Ja han sortit 318.000 vehicles de l’àrea metropolitana

Barcelona
SOCIETAT

Blanes tindrà per Nadal pista de gel, a la plaça dels Dies Feiners

Blanes