Educació

La vaga d'ensenyament paralitza les universitats i l'escola pública valenciana

El sector protesta contra la LOMQE i els retalls que la Generalitat practica

Algunes ciutats han realitzat concentracions a les portes dels ajuntaments

El seguiment de la vaga general d'educació convocada en el conjunt de l'Estat contra la LOMQE i els retalls, ha provocat la suspensió del 90 per cent de les classes als campus de Tarongers, Blasco Ibáñez, i Burjassot, a més de la paralització significativa dels campus de la Jaume I de Castelló, la Universitat d'Alacant i la Miguel Hernández d'Elx.

També s'ha notat amb especial incidència en l'ensenyament secundari, on l'alumnat ha estat el sector que ha mostrat la disconformitat més evident amb la llei del ministre Wert i els retalls que provoca la conselleria dirigida per Mª José Català.

No obstant això, la guerra de xifres ja ha començat a circular per les xarxes socials i mentre la Conselleria xifra el seguiment en un 21%, els sindicats la fa arribar a més del 65%.

Per al govern valencià, han fet vaga a la xarxa pública d'ensenyament el 21,47% del professorat, mentre que a l'ensenyament concertat, dóna com a bones la xifra de l'1,78% del personal docent.

Per la seua banda, el sindicats que intervenen en el sector, han destacat que “dos de cada tres professors” de l'ensenyament públic han secundat la vaga general i asseguren que la incidència ha estat un poc més alta que la originada amb la vaga del passat 9 de maig.

Manifestació a València

Donades les xifres d'incidència, les organitzacions convocants, esperen una massiva participació en la manifestació que ha de recórrer aquesta vesprada els principals carrers de València.

Les previsions són de gran volada, si es té en compte el nombre de samarretes que no s'han pogut servir a les persones que havien fet les comandes als sindicats.

En la vesprada, la totalitat de centres haurà acabat la jornada laboral i s'espera una massiva participació del sector del professorat, l'alumnat i els pares i mares d'alumnes, que es troben sensiblement en contra de la nova llei d'educació que pensa encolomar el govern de l'Estat.

Torrent i Gandia

E.C.

Algunes localitats i viles del País Valencià, han realitzat concentracions i manifestacions pels carrers o davant la Casa de la Vila, durant el matí.

D'entre totes elles, Gandia i Torrent han destacat pel nombre de manifestat concentrats. Totes dues han ratllat el miler de persones i si a Gandia s'ha realitzat una concentració ales portes de l'Ajuntament, el poble de la consellera d'Educació, ha substanciat una manifestació que ha recorregut una tramada important de l'Avinguda.

En acabant totes les accions reivindicatives escampades per la geografia valenciana, s'ha llegit un manifest contra les retallades educatives de la LOMQE i en defensa d'una educació pública, amb accés gratuït, inclusiva, laica, valenciana, crítica, democràtica, coeducadora, científica i de qualitat, amb caràcter de servei públic, com a garantia de l'accés al coneixement i a la promoció professional, així com per a la correcció de les desigualtats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse a Rodalies

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona
salut

L’hospital del Mar demostra la conveniència de tallar el fre lingual

Barcelona