Educació

Massamagrell renuncia a cedir sòl urbà per a un CIS

Aquest canvi d'opinió del govern municipal és fruit de la pressió exercida per la comunitat escolar

L'ajuntament de Massamagrell ha reculat en la idea de cedir sòl públic per a la construcció d'un CIS a la localitat, segons va manifestar el regidor d'Educació, Enrique Senent, en el transcurs del consell escolar municipal

La Plataforma en defensa de l'escola pública de Massamagrell, integrada per representants de les AMPA dels CEIP Bisbe Amigó, CEIP Sant Joan Evangelista, CEIP Verge del Rosari, IES Massamagrell i del professorat dels centres públics de la localitat, s'ha mostrat satisfeta que l'ajuntament de Massamagrell haja manifestat en el Consell Escolar Municipal que mai no s'ha pres seriosament la decisió de cedir sòl públic per a la construcció d'un centre privat (CIS) a Massamagrell.

Segons han manifestat membres de la Plataforma, aquest canvi d'opinió del govern municipal és fruit de la pressió exercida per la comunitat escolar davant del que han qualificat com “un disbarat, ja que l'oferta de places escolars a Massamagrell és suficient per a la demanda existent i la construcció d'un centre privat en terrenys públics cedits durant 75 anys crearia una distorsió en el mapa escolar de la localitat i significaria un deteriorament de l'ensenyament públic”.

Així mateix, segons han afegit les mateixes fonts, “aquest model de potenciació de l'escola privada no suposa una major oferta o llibertat per a les mares i pares, ja que a Massamagrell es disposa de diversos centres públics on les famílies poden escolaritzar les seues filles i els seus fills, centres que desenvolupen la seua tasca amb un alt nivell de qualitat”.

Segons s'ha recordat des de la Plataforma, els carnestoltes reivindicatius, les diverses concentracions, la difusió de samarretes i la presentació de vora un miler d'instàncies contra el CIS, han obligat l'ajuntament a recular en la seua intenció inicial. “La lluita dóna els seus fruits”, han insistit.

Per altra banda, Vicent Monroig, representant del professorat per STEPV, ha declarat que “la cessió de sòl públic per a la construcció d'un centre privat suposa malbaratament de diners públics i no comporta cap benefici per a la millora de la qualitat educativa, que és el que preocupa a la ciutadania”. A més a més, “aquesta iniciativa implica la renúncia a l'escola pública de qualitat com a l'única que pot garantir la igualtat d'oportunitats de tota la població en edat escolar i com a compensadora de les desigualtats socials”, ha manifestat el responsable sindical.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Detenen dues veteranes activistes per atacar la Carta Magna

Barcelona
Afganistan

Les inundacions a Baghlan deixen uns 300 morts

Barcelona
SOCIETAT

Neixen polls de falcó pelegrí al Port de Tarragona, el segon cop en deu anys

TARRAGONA
MEDI AMBIENT

Primera instal·lació fotovoltaica amb doble orientació est-oest a la UdL

LLEIDA
SOCIETAT

La Transéquia genera un impacte econòmic al Bages de 300.000 euros

MANRESA

Mor el conductor d’un cotxe en un xoc frontal amb un autocar

SALDES
MEDI AMBIENT

Tarragona, distingida com a municipi compromès amb la biodiversitat marina

TARRAGONA

Foc forestal a Batea que s’estén cap a l’Aragó

BATEA

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

MANRESA