Educació

Naix a Ontinyent la plataforma “Prou” per defensar l'educació pública

El col·lectiu alerta que l'eliminació de 5 aules d'infantil i 7 de primària a la comarca comportaria la pèrdua de 14 llocs de feina i la disminució de la qualitat educativa

Familiars d'alumnes, docents, sindicats, associacions i particulars s'han unit a Ontinyent per crear “Prou”, una nova plataforma en defensa de l'ensenyament públic nascuda a partir de la supressió d'unitats educatives anunciada recentment pel Consell a Ontinyent i altres localitats de la comarca.

Els representants de la plataforma, encapçalats per la seua portaveu Silvia Urenya, eren rebuts a l'Ajuntament per l'Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i el Regidor d'Educació, Pepe Pla, els quals mostraven el suport del Govern d'Ontinyent a la nova entitat i anunciaven la presa de noves mesures des del consistori en defensa de l'educació pública.

Des de la Plataforma, Silvia Urenya alertava que, segons les últimes dades, la Conselleria planteja l'eliminació de 5 aules d'infantil i 7 de primària a la comarca, fet que comportaria la pèrdua de 14 llocs de feina i la consegüent disminució de la qualitat educativa.

Aquest atac ha estat el detonant definitiu perquè es constituïra l'entitat, que, explicaven, “pretén ser un punt d'encontre per a debatre propostes i idees, per a posar en comú possibles accions i, sobretot, per a actuar junts front a aquests atacs.

Tot i que l'associació ha nascut a Ontinyent, “volem arribar també a tota la comarca i a tots els centres valencians afectats en general, per això estem satisfets d'haver rebut adhesions des de Bocairent, Beniatjar, Quartell, Borriana, Fontanars o Catarroja, així com persones individuals, entitats o sindicats de tot el territori. Proposen la disminució de la ràtio a 20 alumnes per aula per a millorar l'atenció educativa i la qualitat de l'ensenyament i opinen que la futura LOMQE “és el pitjor atac a l'educació de la història de la democràcia”.

La plataforma ha creat espais per informar a la ciutadania des de les xarxes socials i compta també amb el blog www.plataformaprou.blogspot.com.es



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses