Educació

maresme

Ensenyament descarta fer a curt termini la nova escola de Pineda

Garantiria la continuïtat del centre Poblenou, que funciona amb mòduls prefabricats, durant els propers anys

L'Ajuntament s'oposa a què el Departament retiri un barracó d'una altra escola per estalviar

El departament d'Ensenyament no té previst, ni a curt ni a mig termini, construir una nova escola en el barri del Poblenou de Pineda de Mar. Així ho interpreten des del govern del PSC després d'una reunió celebrada fa poc amb representants de la Generalitat i on va quedar clar que l'escola Poblenou, que actualment treballa en barracons, mantindrà l'activitat i l'oferta de P3 “durant els propers 3 o 4 anys”. L'any passat, el departament va anunciar que suprimia l'única línia de P3 de l'escola per iniciar el seu procés de desaparició amb l'objectiu de fusionar-la amb un altre escola propera, l'Antoni Doltra. La pressió ciutadana i política va aturar la decisió i va propiciar un document conjunt de tots els grups municipals en el qual, entre d'altres punts, el departament acceptava garantir el funcionament de l'escola Poblenou “fins el curs 2016-2017, mantenint els equips directius i garantint les condicions i infraestructures adequades per a una escolaritat de qualitat”.

Paral·lelament, una resolució aprovada en el Parlament a instàncies d'ICV-EUiA blindava políticament la desaparició de l'escola i condicionava la seva permanència “sempre que hi hagi demanda i en un equipament amb les condicions òptimes”. Des de l'Ajuntament, a més, es va oferir a Ensenyament uns terrenys del barri per a poder construir la nova escola, un projecte que fa molts anys que es reclama i que mai s'ha acabat de resoldre.

Retirada del mòdul

L'alarma, però, ha saltat fa pocs dies quan tècnics de la Generalitat van visitar l'escola Antoni Doltra i van informar a l'equip directiu que estava previst retirar el mòdul prefabricat on es concentra l'educació infantil.

L'opció del Departament és traslladar els infants a un espai de la mateixa escola que aquest estiu ha estat rehabilitat i on es concentren les activitats conjuntes de biblioteca, teatre i sala de psicomotricitat, entre d'altres. Les famílies i els mestres s'oposen de ple a la desaparició del mòdul perquè això comporta perdre uns espais comuns que consideren imprescindibles per a mantenir la qualitat educativa dels seus alumnes. Davant d'aquest nou front obert, l'Ajuntament de Pineda ha fet pública la seva oposició a la retirada del mòdul i retreu al departament que prengui decisions que comporten “una reducció d'espais necessaris a l'escola Antoni Doltra” i “una pèrdua de qualitat de l 'ensenyament públic del nostre municipi”. En aquest sentit reclama que si el departament es vol estalviar el lloguer del mòdul prefabricat, el canviï per un de la seva propietat per garantir la cobertura de les necessitats d'espais del centre.

Finalment, des del consistori es fan forts reiterant que “qualsevol acord de l'Ajuntament de Pineda de Mar amb el Departament d'Ensenyament passa necessàriament pel compromís i la planificació, econòmica i pressupostària, de la construcció d'una nova escola al barri de Poblenou, on es fusionarien les escoles Antoni Doltra i Poblenou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

El bisbat de Tortosa veu com una “burla” una performance que simulava una processó

Tortosa
Infraestructures i serveis

Territori reformarà la BV-2115 a Vilanova amb una inversió de 7 milions

Vilanova i la Geltrú

Paren una obra a l’església després de descobrir el niu d’un xoriguer i una òliba

rupià

Endavant el pla especial per a la ronda nord

figueres
urbanisme

Nova promoció de 72 pisos de lloguer social a Sants-Montjuïc

Barcelona
societat

Sant Cugat recupera el servei d’Agents de Civisme

Sant Cugat del Vallès

La tragèdia ‘silenciada’

L’Escala
medi ambient

Farratges, repel·lents i més temps de caça per frenar els cabirols a Tarragona

Aiguamúrcia
medi ambient

Vilassar de Mar posa contenidors tancats per fer la selectiva a partir de la tardor

vilassar de mar