Educació

Les obres a l'escola bressol de Fonteta depenen del Puosc

L'Ajuntament té a punt el concurs per fer-les a l'estiu

Si la Generalitat no aprova la partida, s'ajornaran fins al 2015

L'Ajuntament de Forallac ha planificat la reforma integral de l'escola bressol de Fonteta durant aquest estiu, aprofitant el període de vacances. L'alcalde, Josep Sala, destaca que “les bases del concurs per adjudicar les obres estan a punt”, amb un pressupost de 172.000 euros, però el calendari es podria endarrerir si la Generalitat no aclareix la seva aportació d'aquest 2014 al Pla Únic d'Obres i Serveis (Puosc).

Si el govern català no aprova la partida en el termini d'un mes, Sala avança que les millores a l'escola s'hauran d'ajornar fins a l'estiu del 2015. L'altra opció seria que la Generalitat donés autonomia a la Diputació per incrementar els recursos, però el moviment també s'hauria de produir amb prou marge per poder fer els tràmits per a l'adjudicació de les obres. L'alcalde explica que els 70.000 euros externs són fonamentals per fer les reformes i poder complir els terminis de pagament i les condicions que imposa l'executiu estatal.

El projecte s'hauria de completar entre finals de juny i principis de setembre, com a mínim tres dies abans de l'inici del curs escolar que ve. Preveu una redistribució de tota la planta baixa, amb l'eliminació d'una de les dues escales i la creació de dues zones independents per als nadons i els nens de més de dos anys, amb accés directe al pati. Es crearà un nou accés i es mantindrà el magatzem del primer pis.

LA XIFRA

172.000
euros
és el pressupost de la reforma de la llar d'infants de Fonteta, per adaptar les instal·lacions a la normativa.

Un equipament que dóna servei a poblacions veïnes

L'escola bressol de Fonteta ofereix 33 places per a infants d'entre zero i tres anys, fet que cobreix sobradament la demanda anual dels empadronats a Forallac, on hi ha una mitjana anual d'entre 15 i 18 nadons o infants matriculats. La resta de places, però, se solen cobrir amb usuaris de les poblacions de la rodalia, com ara Ullastret o fins i tot la Bisbal. El govern de Forallac defensa l'equilibri entre inscrits de dins i fora del municipi per garantir la viabilitat del servei i disposar de prou places en cas que la demanda interior creixi. La llar d'infants funciona de manera satisfactòria, però amb el conjunt de reformes l'Ajuntament pretén millorar la funcionalitat, la seguretat i l'eficiència energètica de les instal·lacions. Si les obres es poden fer finalment aquest estiu, el casal infantil es traslladarà a l'escola municipal de Forallac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU
medi ambient

Prova a Mollerussa per detectar electrònicament males olors

MOLLERUSSA
GIRONA

Cedeixen dos solars per construir 48 pisos de lloguer social a Domeny

GIRONA
educació

Tortosa farà llars d’infants als barris del Temple i Ferreries

TORTOSA
sequera

Les pluges revifen els cabals i aporten els primers 7 hm³ als pantans

barcelona
territori

Olost es planteja marxar del Lluçanès quan no fa ni un any que es va crear

olost

S’anul·la la Fira de l’1 de Maig per pluja

olot
CAMPRODON

Obren la convocatòria per accedir a 11 habitatges de lloguer social

CAMPRODON