Creixell queda sense seu per a la llar d'infants el curs vinent perquè la constructora ha fet fallida

Els nens podran anar gratis a l'hotel d'entitats fins que no s'acabin les obres

Després de cedir la seva seu fins aquest curs, la llar d'infants municipal de Creixell havia de traslladar-se a un nou edifici el dia 7 de setembre, però els problemes econòmics de l'empresa que l'havia de construir, Viopisa, han provocat que les classes s'hagin d'iniciar en un ambient molt diferent. La constructora ha tingut les obres aturades tot aquest estiu després de fer fallida, i fins ara l'Ajuntament no ha pogut adjudicar els treballs a una altra companyia. Com a conseqüència, el consistori ha optat per oferir el servei a un espai provisional, l'hotel d'entitats, on ara està habilitant tres aules i un espai d'esbarjo.

«Els pares no hauran de pagar ni per la llar ni pel menjador perquè ho assumirà l'Ajuntament fins que no s'acabin les obres, i reservarem la plaça a aquelles famílies que no els convenci aquesta opció», va explicar el regidor d'Ensenyament, Gaspar Carles. De fet, el consistori ja calcula que el nombre d'assistents a la llar d'infants provisional serà força inferior al que l'equipament ha tingut aquest darrer curs, ja que es passarà de les quatre aules que es van omplir fins aquest mes de juny a tan sols tres aules a l'hotel d'entitats. «Ja hi ha famílies que ens han dit que prefereixen esperar fins a la finalització de les obres, però també ha baixat la matriculació per culpa de la crisi», va comentar Carles.

La policia, també

De moment, el govern local no ha volgut fixar quant de temps els infants hauran d'estar-se a la seu provisional, on els atendrà el mateix personal de l'escola. Segons l'alcalde, Teodor Fuster, les obres es reprendran durant «aquesta setmana o la propera» quan ja s'hagin adjudicat els treballs pendents a una nova empresa.

El consistori també ha encarregat a la mateixa companyia acabar les obres de la nova comissaria de la policia local, que també s'havien adjudicat inicialment a Viopisa i ara fa diversos mesos que estan aturades.

Recels de l'oposició

Els maldecaps per donar continuïtat a la llar d'infants vénen provocats perquè la seu que s'ha fet servir fins aquest estiu ara està ocupada pel CEIP Les Eres. De fet, el consistori va pactar amb la Generalitat cedir-li aquest espai temporalment a canvi de la subvenció per a la nova escola bressol. Tenint en compte aquesta situació, la portaveu del PSC a Creixell, Montse Muñoz, no entén per què el govern local no ha optat per demanar a la Generalitat que endarrerís l'ocupació de l'espai de l'antiga llar d'infants o que instal·lés barracons. Muñoz considera l'elecció de l'hotel d'entitats poc encertada, ja que a l'espai també es troba una zona de gimnàs que fan servir adults. Els socialistes també lamenten que no han rebut informació sobre el procediment per escollir l'empresa que acabarà les obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR