L'estada mitjana dels alumnes tarragonins en aules prefabricades és de més de dos anys

Després de la davallada del pressupost del 2008 al Camp, Educació torna a situar-lo als més de 56 milions d'euros

Amb 220 mòduls provisionals a punt per funcionar el dia 14 de setembre (dia d'inici del curs escolar), el Camp de Tarragona és, juntament amb Girona, el territori que més n'ha instal·lat per donar resposta a l'increment de població en edat escolar dels últims anys. No obstant això, el creixement poblacional s'està frenant i ja s'han començat a estrenar instal·lacions en edificis de construcció nova, de manera que el mateix Villena va assegurar que aquest 2009 suposaria un «punt d'inflexió» pel que fa a les instal·lacions provisionals, ja que a partir del curs vinent començaran a haver-n'hi menys. El creixement de barracons, doncs, frenarà a la vegada que frena la demanda i l'acabament de nous centres i ampliacions. Villena va recordar, però, que «tota instal·lació provisional acabarà sent un edifici d'oferta pública». És el que succeeix, per exemple, al CEIP Ponent o l'IES Tarragona de la ciutat, que ara es troben en llocs provisionals, però que es traslladaran en edificis de nova construcció.

Recuperació del pressupost del 2007.

Amb més de 56,3 milions d'euros d'inversió en obres per aquest any al Camp de Tarragona, el Departament d'Educació ha concentrat el 2009 força més construccions i obres de reforma de centres educatius de les que va fer l'any passat, quan la inversió pública ascendia a 30,9 milions d'euros. El pressupost s'ha de concretar en la construcció del CEIP Tarragona, a la zona de l'hospital Joan XXIII, l'IES Reus, l'ampliació de l'IES Ramon Barbat i Miracle de Vila-seca, el CEIP La Bòvila de Cambrils o l'ampliació del CEIP Riu Clar. No obstant això, el centre que s'estrenarà a l'inici d'aquest curs és el SES Sant Salvador de Tarragona, mentre que l'IES Vidal i Barraquer i el Martí i Franquès de Tarragona, l'IES de la Bisbal, el CEIP la Candela de Valls i el CEIP Mowgli de Reus veuran ampliades les seves instal·lacions. A l'escola Joan Plana de Puigpelat, que pertany a la ZER Atzavara, s'han substituït sis aules de primària en una nova construcció, i s'han reformat centres com ara l'escola Joan Miró de Mont-roig del Camp i el CEIP Anicet Vilar de Marçà.

Pel que fa a les Terres de l'Ebre, el departament va donar compte ahir de les ampliacions que ha realitzat a l'escola Puig i Cavaller de Gandesa, a l'IES Joaquim Bau de Tortosa, a l'escola Horta Vella de Sant Carles de la Ràpita i a l'escola Daniel Mangrané de Jesús, on s'han invertit 9,67 milions d'euros i 370.000 més en obres de reformes, adequació i millores.

En construcció el Pi del Burgar i la Vitxeta

A la ciutat de Reus, les dues construccions de més envergadura són l'escola institut Pi del Burgar a la zona del Camí de Valls i el CEIP la Vitxeta, prop de la urbanització Sant Joan. Però no serà aquest curs sinó el vinent quan estaran llestos per acollir els alumnes, ja que les obres finalitzaran al llarg del curs que s'enceta el dia 14. En canvi, el que sí estrenarà instal·lacions és el CEIP Mowgli, que tindrà una part de nova construcció. Durant l'estiu, a més, vuit centres públics de la ciutat han aprofitat per sotmetre's a remodelacions diverses, la més important de les quals pel que fa al pressupost (860.500 euros) és la del CEIP Ciutat de Reus: els escolars hi trobaran uns patis millorats i una coberta nova al porxo, entre d'altres actuacions. En aquest centre i també al CEIP Alberich i Casas han començat les obres de construcció dels poliesportius lleugers, mentre que els CEIP Pompeu Fabra, Rosa Sensat, Joan Rebull, Rubió i Ors, Prat de la Riba i General Prim han fet diverses reformes. En paral·lel, s'han millorat els patis i s'ha instal·lat zona de jocs infantils en diverses escoles, així com també s'han fet actuacions en pistes esportives. Mentre que l'IES de Reus s'estarà uns dos anys en mòduls, segons va confirmar el responsable d'Educació, Vicent Villena, per atendre l'increment d'alumnes a l'ESO.

Sis centres esperen el trasllat a Tarragona

La principal novetat per aquest inici de curs a la ciutat de Tarragona és la posada en funcionament del nou edifici de l'IES de Sant Salvador. De fet, es tracta ara per ara d'una secció d'educació secundària, però Educació ja ha iniciat els tràmits per incloure-hi educació postobligatòria, tot i que no batxillerat. Els IES Vidal i Barraquer i Martí i Franquès també s'han sotmès a obres d'envergadura, mentre que enguany els alumnes dels centres d'educació infantil i primària (CEIP) Olga Xirinacs, Ponent, Arrabassada, Serrallo i Riu Clar veuran incrementat el nombre d'aules, segons va confirmar el regidor d'Educació de Tarragona, Joan Sanahujes. Paral·lelament, el CEIP Ponent i Arrabassada estan pendents de traslladar-se a la seva ubicació definitiva, ja que ara es troben en barracons. En el primer cas, es tracta d'un trasllat sense data al costat d'on són ara, on l'Ajuntament hi ha fet una cessió de terrenys a Educació. El CEIP Arrabassada haurà d'esperar més per instal·lar-se amb tota probabilitat davant del CAP Llevant, va detallar Sanahujes. El CEIP Olga Xirinacs, que ara està ubicat a l'edifici històric del Pax, també hi és eventualment, ja que haurà d'anar als terrenys reservats al carrer Pi i Margall de Sant Pere i Sant Pau. Cap d'aquests trasllats té una data concreta per realitzar-se, tot i disposar dels terrenys. Més endarrerit està encara el futurible trasllat del CEIP Pràctiques a l'ARE del Pou Boronat. En aquesta àrea, la regidoria d'Educació ha fet una reserva de 40.000 m² per a equipaments educatius, una part dels quals seran per al Pràctiques.

Nou CEIP a la Floresta.

L'escola de la Floresta també canviarà d'ubicació (al costat del camp de futbol), tot i que no en aquesta legislatura, va anunciar Sanahujes. El terreny, però, ja està a disposició d'Educació per al nou edifici, que tindrà més places que l'actual. Un cop es faci el trasllat, l'Ajuntament vol ubicar una llar d'infants a les instal·lacions que deixi buides, entre d'altres serveis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona