Educació

Proposta per desencallar l'institut de Caldes

Plantegen ubicar-lo on hi ha ara els barracons, fet que estalviaria comprar i urbanitzar els terrenys previstos fins ara

Caldria requalificar el bosc de les Monges

La Generalitat ha proposat construir el nou institut de Caldes de Malavella als terrenys on ara hi ha els barracons, segons va explicar l'adjunt dels serveis territorials a Girona del Departament d'Ensenyament, Josep Fernández, en una visita a Caldes. Amb aquesta solució no caldria comprar ni urbanitzar els terrenys a tocar de la carretera Taronja que es preveien inicialment, i els diners que l'Ajuntament tenia previst invertir en la urbanització (500.000 euros) els destinaria a finançar una part de l'obra de l'institut. El Departament d'Ensenyament es faria càrrec dels 1.700.000 euros restants (el pressupost és de 2.200.000 euros).

La proposta situaria l'institut en un espai previst inicialment per a l'escola Benaula, amb la qual cosa els dos centres quedarien limitats en l'espai, sense possibilitat de créixer i compartint alguns equipaments. També caldria, doncs, requalificar el bosc de les Monges perquè el pati de l'escola Benaula es pogués ampliar. A més, mentre duressin les obres, els barracons de l'institut s'instal·larien on ara hi ha els de l'escola Benaula, a l'altre cantó de la carretera, un terreny que l'Ajuntament té llogat a un particular.

En cas d'acceptar la proposta, i per accelerar els tràmits, caldria signar un conveni entre l'Ajuntament i la Generalitat per a la construcció de l'edifici de l'institut durant aquest mes, segons hauria comunicat el Departament d'Ensenyament, perquè el projecte –que la Generalitat no considera prioritari– entrés en el pressupost del 2016, de manera que l'obra es podria acabar el 2017. L'equip de govern (CiU i el PSC) traslladarà la proposta a l'institut i a tots els partits polítics, ja que, si s'accepta, s'haurà de signar el conveni amb l'institut i negociar allargar el lloguer al propietari del terreny on ara hi ha els barracons de l'escola Benaula.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES