Cinc anys de deficiències estructurals a l'institut Veles e Vents de Torrent sense solucionar

L'associació de mares i pares demanen a la conselleria que no accepte l'obra final del centre, ja que presenta greus problemes de construcció i anuncien mobilitzacions durant el curs

Amb data del mes de juliol, l'Ampa d'aquest nou institut de Torrent va remetre un escrit adreçat a l'alcaldessa de la ciutat i al conseller d'Educació, a fi de posar-los al corrent de les greus deficiències estructurals que encara arrossega aquest edifici des del primer dia de la seua inauguració durant el curs escolar 2004.

L'escrit a l'alcaldessa l'assabentava del malestar existent en el col·lectiu de pares i mares del centre, en veure que les greus deficiències que havien denunciat durant el darrers cinc anys i des que es va posar en marxa aquest institut, no havien tingut cap esmena per part de l'empresa que havia intervingut en la seua construcció.

No es tracta del primer escrit remés al consistori torrentí ni a la Conselleria d'Educació i, de fet, durant l'hivern passat, i davant les baixes temperatures patides, es van veure obligats a personar-se davant la conselleria per sol·licitar un informe tècnic de les deficiències i les actuacions previstes per poder subsanar-les, atés que, durant el darrer lustre, diversos professionals havien estat revisant l'obra, però ben poca cosa ha estat resolta durant aquest període de temps.

És cert que durant el mes de març, l'Ampa del Veles e Vents va ser rebuda per l'alcaldessa de la localitat i aquesta es va comprometre a reunir-se amb el conseller i, segons sembla, la reunió s'ha celebrat sense que durant el període de vacances haja aparegut per allí cap empresa a solucionar els problemes.

Ara, quan s'està a punt de rebre l'obra definitivament per part de la conselleria, l'Ampa i el conjunt del consell escolar de centre han manifestat la negativa més rotunda que aquest acte formal es realitze en les condicions actuals, perquè no ha estat solucionada cap deficiència denunciada durant el decurs d'aquests cinc anys.

Tant és així, que l'associació ha advertit a l'alcaldia de Torrent i al conseller d'Educació que si el centre es recepciona sense complir el projecte d'obra estipulat, arribaran allà on calga per garantir que l'alumnat reba una educació en condicions dignes i en un edifici en perfectes condicions. Mentre es rep contestació per part de la conselleria, l'associació ha demanat una nova reunió amb l'alcaldessa, sense que aquesta haja tingut efecte abans de començar el curs.

No es descarta cap mobilització per part de les famílies i de l'alumnat en aquest primer dia de classe i en setmanes posteriors, a mesura que discorre el temps i no se solucionen els problemes estructurals àmpliament denunciats.

Inici de curs amb deficiències

El mateix dia en que comença el curs per a l'Educació Secundària Obligatòria, el Batxillerat i els Cicles Formatius de Formació Professional, la situació que s'hi viu a Torrent resulta més que preocupant segons l'opinió del principal partit de l'oposició. S'obren les portes del reinaugurat institut La Marxadella, que porta més de 10 anys de retard, els barracons continuen formant part del paisatge dels instituts Tirant lo Blanch i Serra Perenxisa, hi ha una clara saturació d'alumnat a les aules del primer curs de Secundària, amb més de 30 alumnes, l'oferta d'ensenyament en valencià al Batxillerat és quasi testimonial amb el 2% del total d'aules en aquest nivell educatiu, com també és minúscula l'oferta de programes de Qualificació Professional Inicial per a joves d'entre els 16 i els 21 anys amb risc d'exclusió.

Quan a la preocupació generalitzada, a la que han contribuït segons quins mitjans de comunicació i ha despertat certa alarma social, el professorat denuncia que a data de hui no s'ha rebut cap instrucció sobre la hipotètica pandèmia de Grip Nova als centres educatius de secundària, lloc en que s'hauria de prendre mesures especials de prevenció.

Necessitats educatives

Torrent arrossega una llista ben farcida de reivindicacions no ateses: la construcció immediata del col·legi públic número 10, la planificació i construcció d'una nova escola en la zona del Parc Central, la reforma de l'escola Santa Pasqual, Lope de Vega i la d'educació especial «La Encarnación» i els instituts Tirant lo Blanch i Serra Perenxisa. També cal un nou institut de Secundària, unes instal·lacions pròpies per a l'Escola Oficial d'Idiomes oberta en precari i un nou centre de Formació de Persones Adultes.

Per al grup socialista encapçalat per Josep Veiga, aquesta situació insostenible es deu a la manca d'inversions de la Generalitat i a la «nul·la capacitat reivindicativa del govern municipal del PP, que va quedar en entredit el passat dijous al plenari en que es va rebutjar una moció conjunta del PSOE i el Bloc».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.