Educació

Les universitats d'Alacant i València crearan una càtedra i un màster conjunts a Ontinyent

Les dues institucions crearan una titulació pròpia en estudis d'Enologia i desenvoluparan la càtedra d'Innovació i Internacionalització

La Universitat d'Alacant i la Universitat de València han acordat crear la Càtedra de la Innovació i la Internacionalització, la primera que gestionaran de manera conjunta, i que tindrà com a seu la ciutat d'Ontinyent.

La col·laboració de les dues universitats amb la capital de la Vall d'Albaida com a escenari no es limita a aquesta iniciativa, perquè a més de la càtedra han triat Ontinyent per a impartir un màster d'Enologia.

Els rectors de les dues universitats, Manuel Palomar i Esteban Morcillo, han fet l'anunci oficial d'aquestes dues iniciatives a Ontinyent, on han detallat que un grup d'investigadors seran els encarregats de desenvolupar un pla per la innovació destinat a enfortir la capital de la comarca com a ‘ciutat intel·ligent'.

Pel que fa al màster d'Enologia, l'alumnat que s'hi inscriga podrà fer-ho amb la possibilitat d'optar a la titulació corresponent, o bé amb l'opció d'aconseguir simplement un diploma o un certificat atenent als diferents continguts i matèries.

L'elecció d'Ontinyent per a impartir el màster està relacionada amb la coincidència de tres elements: l'existència de l'extensió universitària, el conreu tradicional de la vinya, i la presència de cellers.

El projecte conjunt entre les dues universitats podria ser una realitat el pròxim curs, una vegada s'hagen dut a terme els estudis previs i se n'hagen definit els continguts, amb una càtedra dirigida a la reflexió, l'anàlisi i la investigació al voltant de la innovació i la internacionalització i un màster que ha de tenir un caràcter eminentment formatiu en matèria d'enologia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot