Educació

Educació

Un projecte per ser com una taca d'oli

L'escola Ramon y Cajal d'Ulldecona implantarà la jornada intensiva

Es coordinaran les activitats extraescolars del poble

Millorar el rendiment acadèmic i avançar en la conciliació són els dos pilars que sustenten la implantació de la jornada intensiva a l'escola d'Ulldecona. Un projecte educatiu perseguit des de fa dos anys i que el municipi ha fet seu. “Segurament, no recollim els beneficis a curt termini, però a mitjà i llarg termini, estem convençuts que beneficiarà i molt les dinàmiques socials, culturals i participatives del nostre municipi”, comenta l'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura.

Els xiquets faran classe de nou del matí a dues de la tarda, quan començaran el servei de menjador i les activitats extraescolars. De fet, s'està treballant per coordinar una oferta conjunta de propostes d'entitats públiques i privades, per estendre el projecte educatiu fora de les aules com una taca d'oli. “Ens ha servit per adaptar un horari en què realment s'oferirà el mateix”, hi afegeix la presidenta de l'AMPA, Elvira Rodríguez, que no amaga la preocupació d'algunes famílies, tot i que l'horari continuat ha rebut un ampli suport de tota la comunitat educativa. “Hi havia famílies que temien el que podia passar, si ho podrien conciliar, però ens hem unit i hem vist que ens beneficiarà”, apunta Rodríguez.

La jornada intensiva en l'educació primària comença a ser una opció als centres públics. En el marc d'un pla pilot del Departament d'Ensenyament que s'allargarà tres anys, la Ramon y Cajal serà la segona escola ebrenca que l'implantarà, amb el referent de l'escola Sant Jordi de l'Ametlla de Mar, la primera d'aplicar-lo. “Pensem que pot suposar una millora per al rendiment de l'alumnat, perquè a la tarda la jornada es fa llarga, tothom està més cansat i al migdia hi ha una pausa important”, reflexiona la directora de l'escola, Celi Subirats. En ple debat de la reforma horària, el centre treballa en un projecte flexible i considera que l'horari continuat i les dinàmiques que es generin a l'entorn afavoriran la cohesió social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses