Societat

Esmorzar-dinar d’Albert Adrià i Romain Fornell a La Gavina

L’Hostal de la Gavina de S’Agaró va donar el tret de sortida a la temporada d’estiu amb una cita gastronòmica d’excepció, un esmorzar-dinar cuinat a quatre mans pels equips dels xefs Romain Fornell, director gastronòmic de l’establiment, i Albert Adrià, amb cinc estrelles Michelin entre tots dos. Però l’àpat, per a una vuitantena de comensals, va superar el concepte anglosaxó del brunch amb una perspectiva més pantagruèlica, horari mediterrani i una sobretaula amb vistes al mar que es va allargar fins a la tarda. Entre les propostes de la carta, una fusió de plats i receptes dels dos cuiners, com ara les olives de Tickets –esferificades–, la síndria infusionada de sangria i el meló de vermut i el bikini trufat, d’Adrià, i el llom alt a la brasa, amb puré de patata Joël Robuchon i mostassa i el cranc reial amb maionesa llimona, de Fornell.Per arrodonir el repertori, clàssics de la casa, com les gambes de Palamós escaldades en aigua de la platja de Sant Pol o les ostres de Joël Dupuch al natural. I una traca final de postres variats elaborats pels dos xefs. La idea del brunch va sorgir l’any passat, després que Fornell i Adrià col·laboressin el juliol de 2018 en el festival gastronòmic anual del restaurant Candlelight, amb un homenatge a la cuina neoclàssica. I la proposta d’ahir, més informal i lúdica en la posada en escena, però seriosa en l’elaboració, va permetre apreciar l’ampli ventall de propostes dels dos xefs. Fornell, alhora, prepara amb el cuiner Nandu Jubany el pròxim festival gastronòmic del Candlelight, previst per a la vetllada del pròxim dimarts 16 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES