Educació

P3 sense cadira adaptada a la Gaziel de Sant Feliu

Una alumna amb necessitats especials ja fa disset dies que no té l’equipament que van requerir al desembre

La Natàlia, una nena de tres anys amb necessitats especials que acaba de començar P3 a l’escola Gaziel, ja fa disset dies, del nou curs, que no disposa d’una cadira adaptada a la seva alçada, al voltant dels 90 centímetres. Està diagnosticada d’una malaltia rara, l’acondroplàsia, que alenteix el creixement ossi i, per tant, té reconegudes necessitats educatives especials. En concret, un seient amb reposapeus i el respatller avançat que el desembre passat els seus pares, Núria Vergés i Roger Pla, van sol·licitar d’acord amb els requisits.

Al juny, en formalitzar la matrícula i en plena onada de protestes a l’escola per la supressió d’una línia al primer curs d’infantil, hi van insistir. Però sense cadira adient, el 12 de setembre, i després de dies de tràmits fins ara infructuosos –i d’una caiguda de la nena de la cadira estàndard–, “aquesta setmana tot just s’ha rebut la resposta que, si no hi ha una cadira adequada, l’escola encarregui que se n’adapti una”, que encara trigarà uns dies, lamentava Vergés. Des del departament van respondre ahir que estaven al cas del problema i van confirmar la solució proposada, pendent que l’escola contacti ara amb un fuster i un serraller per adaptar el seient. Però pel president de l’AMPA, Daniel Puntunet, “d’això se’n diu desídia”; deu mesos després de la sol·licitud i havent alertat al juny els serveis territorials de la situació d’infants amb necessitats especials al centre. Vergés defensa el suport que la seva filla ha rebut dels serveis educatius locals, la direcció de l’escola i el personal docent i de suport, i espera que la situació es normalitzi d’aquí a pocs dies.La família també ha dut el cas al Síndic de Greuges, que ha mostrat interès, per bé que a aquestes alçades l’ens podrà fer ben poca cosa per agilitar la solució. Des del Departament també defensaven que han ofert una cadira, però Vergés argumentava que molt envellida i sense el reposapeus que els serveis mèdics de Sant Joan de Déu, que supervisen les necessitats de la petita –amb un 45% de discapacitat, segon grau de dependència i mobilitat reduïda reconegudes–, van prescriure la conveniència d’un reposapeus per garantir-li una bona circulació i evitar que se li adormin les cames. En paral·lel, el consistori també s’ha compromès a instal·lar una barana als lavabos infantils perquè la nena els pugui fer servir amb garanties.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PATRIMONI

Quart disposa de la rectoria de Sta. Margarida fins a l'any 2047

QUART

Fomentar el benestar emocional a través de l’escriptura

olot
Meteorologia

El pla Inuncat es manté en prealerta

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona