Salut

El coronavirus ja té nom: Covid-19

L’OMS avisa que el desenvolupament d’una vacuna pot trigar un any i mig

La UE celebra una reunió extraordinària per abordar la crisi sanitària

La malaltia coneguda fins ara com el coronavirus de Wuhan rebrà oficialment el nom de Covid-19. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha advertit aquest dimarts que el desenvolupament d’una vacuna contra la infecció trigarà almenys un any i mig.

En una reunió amb 300 experts sobre aquesta epidèmia a Ginebra, l’OMS ha decidit utilitzar un nom que “pugui pronunciar-se i no al·ludeixi a una localització geogràfica específica, un animal o un grup de persones” per tal d’evitar estigmatitzacions.

El director general de l’organisme, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha explicat que el nou nom neix d’un acrònim en anglès a partir de l’expressió corona virus disease (malaltia de coronavirus) . Així, la denominació Covid serà a partir d’ara un estàndard per a eventuals brots de coronavirus en el futur.

El màxim responsable de l’OMS ha subratllat que amb el nom oficial de Covid-19 “s’evitarà utilitzar altres que puguin ser inexactes o estigmatitzin”.

La denominació Covid-19 és significativament diferent a anteriors coronavirus que també van generar alarmes sanitàries internacionals en el passat, com la SARS (síndrome respiratòria aguda i greu) o la MERS (síndrome respiratòria d’Orient Mitjà), aquesta última amb al·lusió a l’origen geogràfic de la malaltia.

La seu de l’OMS a Ginebra acull aquest dimarts i dimecres una trobada amb 300 experts de tot el mon en virologia, epidemiologia i altres branques científiques per estudiar vies d’investigació del fins ara conegut com a coronavirus de Wuhan i possibles tractaments i vacunes.

Un any i mig per a la vacuna

En aquest sentit, Tedros ha apuntat que “la primera vacuna pot estar a punt en divuit mesos”. “És per això que ara per ara hem de preparar-nos per utilitzar les armes que tenim a l’abast en la lluita contra aquest virus”, ha constatat.

El responsable de l’OMS ha assegurat que el Covid-19, amb 42.708 casos confirmats i 1.108 morts la Xina, a més de 393 pacients a altres 24 països, ha de ser considerat actualment “l’enemic públic número u per a tota la humanitat”, amb conseqüències polítiques, socials i econòmiques “pitjors que les de qualsevol acte terrorista”.

El metge etíop ha assegurat que “les mesures adoptades per Wuhan i la resta de la Xina estan aturant l’expansió del virus” i ha afegit que cal aprofitar-ho per “colpejar dur i lluitar plegats” contra la malaltia. “En cas contrari hi haurà més i majors costos”, ha avisat.

Reunió extraordinària de la UE a Brussel·les

Els ministres de Sanitat de la Unió Europea (UE) tenen previst abordar la resposta de la comunitat al Covid-19 en una reunió que mantindran el proper dijous a Brussel·les.

L’agenda del Consell de Sanitat reflecteix que els titulars mantindran un debat sobre “les mesures d’emergència” i les “solucions per prevenir l’expansió del brot” de coronavirus a la UE. Els ministres adoptaran conclusions sobre aquesta crisi sanitària.

Hi assistirà, entre altres, el ministre espanyol de Sanitat, Salvador Illa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS
MEDI AMBIENT

Veïns de Camarles qüestionen els riscos de la planta de biogàs

CAMARLES
Societat

Mor Ramón Fonseca, fundador del bufet dels ‘Papers de Panamà’

Alumnes d’escoles i instituts faran de periodistes per un dia a la UAB

Cerdanyola del Vallès
agricultura

Els vinyataires fora de DO s’organitzen

barcelona

Tretze companyies actuaran enguany al Festival Internacional de Titelles

Gavà

Primer seminari català sobre Arxius i Turisme

lloret de mar
SOCIETAT

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú crea una unitat contra l’incivisme

vilanova i la geltrú