Societat

Segona estrella Michelin per a Bo.TiC i Cinc Sentits

Cap nou ‘triestrellat’ en un any de pandèmia que ha danyat l’hostaleria

Els restaurants Bo.TiC, a Corçà (Baix Empordà), del xef Albert Sastregener, i Cinc Sentits, a Barcelona, del cuiner Jordi Artal, van aconseguir ahir la seva segona estrella en la Guia Michelin d’Espanya i Portugal 2021. En una gala telemàtica en la qual cap restaurant va aconseguir entrar-hi com a nou triestrellat, també es va anunciar la incorporació de tres establiments catalans amb la seva primera estrella, dels dinou reconeguts. Es tracta d’Atempo, a Sant Julià de Ramis (Gironès), i Quatre Molins, a Cornudella de Montsant (Priorat), així com L’Aliança 1919, a Anglès (Selva), que la recupera després de perdre-la el 2014.

La gala de les estrelles Michelin, retransmesa en directe des de la Reial Casa de Correus de Madrid i presentada per Cayetana Guillén Cuervo i Miguel Ángel Muñoz, va tenir com a notícia destacada la inamovibilitat dels restaurants triestrellats, ja que no n’hi va entrar cap de nou. Així, la guia continua reconeixent onze establiments, entre els quals es mantenen els catalans El Celler de Can Roca, Lasarte i ABaC.

En la categoria d’establiments amb dues estrelles, integrada per 38 restaurants, enguany se n’hi han incorporat tres, dos d’ells catalans. El primer és Bo.TiC, projecte del xef Albert Sastregener i instal·lat en una antiga fàbrica de carruatges. El cuiner hi defensa elaboracions creatives “de gran nivell tècnic”, respectuoses amb la tradició, però fidels sobretot a aconseguir “nitidesa en cada gust”. També ha pujat de categoria el Cinc Sentits de Jordi Artal. El cuiner proposa una singular ruta per la història de la seva família, posant en relleu els gustos de la “cuina catalana moderna” amb l’ajuda de petits productors de confiança

Premi Nacional

D’altra banda, l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició va atorgar ahir el Premi Nacional de Gastronomia a Albert Adrià, xef del Tickets de Barcelona, mentre que Jordi Coromina, xef de l’Horta de Tavertet (Osona), va obtenir el premi Revelació; Alfred Romagosa, del restaurant Fermí Puig, es va endur el premi Cap de Sala, i Javier de las Muelas, cocteler i empresari, el premi especial de l’Acadèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor el figuerenc i activista cultural Josep Maria Ortega

SOCIETAT

El ple de Girona enterra el projecte del centre Bloom

girona
irlanda del nord

Un tribunal anul·la parts de la reforma migratòria de Sunak

barcelona
transports

15 milions i dos mesos de talls per arreglar el robatori de coure

barcelona
societat

Detinguts tres homes que cultivaven més de 3.100 plantes de marihuana a Tivissa

Barcelona

Condemnen els membres d’una xarxa de prostitució a diverses penes presó

barcelona
infraestructures

Aigües de Mataró renova la xarxa de cinc carrers del barri de Cirera

Mataró
societat

Desconvocada la vaga de Nestlé després d’aconseguir millores al conveni

girona
societat

Vic condemna “rotundament” el presumpte feminicidi d’una dona a la ciutat

barcelona