Societat

gastronomia

El cuiner Jamie Oliver treu un llibre de receptes en català

Qualsevol entès en cuina o aficionat als fogons coneix Jamie Oliver, el cuiner britànic més famós del món i més mediàtic (els seus programes tenen una audiència d’uns 67 milions de persones en 182 països, segons consta a la seva biografia). També és l’autor de no-ficció més venut de la història del Regne Unit, amb un total de 48 milions d’exemplars dels seus llibres de cuina venuts a tot el món. Columna Edicions, del Grup 62, acaba de publicar un llibre amb el format de les receptes que més agraden als seus seguidors: les basades en cinc ingredients. Es titula 5 ingredients mediterranis i uneix la cuina fàcil amb el menjar del Mediterrani, que, diu, “ sempre li ha tingut el cor robat”. L’autor va estar el mes de novembre a Cadaqués, a Palamós i a Barcelona, recorrent restaurants i mercats, com fa habitualment, per al nou programa de Canal Cocina, Jamie Oliver en el Mediterráneo. El volum presenta més de 120 receptes fàcils de seguir, simples i “totalment delicioses”, com sol dir ell quan cuina. 5 ingredients mediterranis s’inspira en els sabors, les combinacions i els ingredients bàsics i comuns de tot el Mediterrani, incloent-hi el menjar i els sabors de l’Estat espanyol, França, Tunísia i Grècia. Hi ha receptes d’amanides, sopes i sandvitxos, pasta, verdures, pastissos i panades, marisc, peix, pollastre i ànec, carn, i coses dolces, entre les quals algunes tan properes com ara guisat de mongeta tendra, bombes de patata, pasta ràpida amb tonyina, amanida de gala de figues i porc i prunes. L’any passat, Columna Edicions ja va publicar, amb un gran èxit, un altre llibre de Jamie Oliver: Un: Un sol recipient. Receptes fàcils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El CatSalut també minimitza els “ajustos” d’aquest estiu

barcelona
BAIX EMPORDÀ

Impulsen un estudi per conèixer el consum de peix a secundària

LA BISBAL D’EMPORDÀ
ROSES

El consistori amplia un mes el servei de socorrisme a les platges

ROSES
llengua

El TSJC admet un recurs contra el decret d’ús del català a l’escola

barcelona
societat

Estudiants bloquegen els accessos a la UPF de Ciutadella en suport a Gaza

Barcelona
societat

Oncolliga fa una donació a la Salus Infirmorum per a dues habitacions oncològiques

banyoles

L’avanç de Pla Director del Logis Empordà preveu 166 noves hectàrees

EL FAR D'EMPORDÀ

Obre al públic el nou Centre d’Interpretació del Vi de Calonge

CALONGE
MEDI AMBIENT

La UdG lidera un projecte per fer més eficients les depuradores al Mediterrani

GIRONA