Salut

Salut

L'àrea bàsica de Peralada facilita l'intercanvi de material ortopèdic

L'àrea bàsica de salut de Peralada (ABS) ha posat en marxa el primer banc d'ajuts tècnics per a persones dependents, que és el primer d'aquest tipus que entra en servei a la comarca de l'Alt Empordà. Es tracta de facilitar l'intercanvi de material ortopèdic entre les persones que ho necessitin perquè tenen algun tipus de dependència, aprofitant el material que altres famílies ja no utilitzen.

Dels 7.000 usuaris dels catorze consultoris que gestiona l'àrea bàsica de salut de Peralada, una part important són persones d'edat avançada que presenten algun tipus de dependència física, sigui crònica o temporal. Quan necessiten algun tipus de material ortopèdic, el metge de capçalera els deriva a l'hospital de referència perquè l'especialista prescrigui l'ajut tècnic més adequat en funció del tipus de dependència. Mentre es tramita la petició, Albera Salut –que és l'entitat que gestiona l'ABS– posa a la seva disposició el banc d'ajuts tècnics, per tal que la persona dependent pugui accedir com més aviat millor al material ortopèdic necessari. “A part d'aquests casos, el banc també està pensat per a aquelles persones amb pocs recursos que no poden permetre's la compra del material prescrit”, explica el doctor Lluís Martínez Via, director d'Albera Salut. Els serveis socials de l'entitat faran la valoració a l'hora de deixar aquest material en règim de préstec als usuaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona
SOCIETAT

Les empreses agrícoles no seran a les Fires de Maig per la crisi de la pagesia

Vilafranca del Penedès
SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA