Societat

La resta de trams, pendents de la declaració ambiental

Els trams de la línia de 400kV del ramal de Riudarenes i entre Bescanó i Santa Llogaia d'Àlguema estan pendents de la declaració d'impacte ambiental. El Ministeri de Medi Ambient té des de fa mesos el projecte sobre la taula, i n'ha de fer la resolució per autoritzar-lo. Fins aleshores, Red Eléctrica no podrà fer el projecte constructiu definitiu ni licitar les obres. Segons el delegat de la companyia a Catalunya, Lluís Pinós, el calendari amb què treballen seria el de començar les obres durant el primer semestre de l'any que ve. Entre Bescanó i Santa Llogaia, la construcció representarà un any i mig de feina, ja que són 41 quilòmetres de línia i les noves subestacions de Ramis i Santa Llogaia. El cost de les subestacions serà d'uns 43 milions –comptant millores a la de Juià–, mentre que la línia valdrà 39 milions d'euros. Pel que fa als 17 quilòmetres del ramal de Riudarenes, el preu serà de 13 milions per la línia i 11 per la subestació, i les obres seran més curtes.

Pel que fa a la interconnexió elèctrica, la setmana passada els estats espanyol i francès van ratificar la data del 2014 com a objectiu per tenir la infraestructura en marxa. Les obres podrien començar a final d'aquest any i costaran 350 milions d'euros pel soterrament i les subestacions que hauran de transformar la corrent de contínua en alterna. El cost de la nova xarxa entre Sentmenat i Baixàs serà de 571 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.