Societat

Les campanes de Sant Mori seguiran tocant fins al límit legal

L'Ajuntament diu que repicaran fins a l'últim moment

No hi consta que al castell hi hagi un negoci, però està donat d'alta a l'Associació Turística d'Apartaments

L'Ajuntament de Sant Mori esgotarà el límit legal que tingui per fer callar les campanes, després que s'hagi fet públic que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat que deixin de tocar de nit arran de la denúncia del propietari del castell. Segons ha explicat l'alcaldessa, Modesta Cucurull (CiU), el consistori no ha rebut la sentència oficialment, tot i que n'ha tingut constància a través de l'advocat que portava el cas. Cucurull diu que, a partir del moment que rebin la decisió judicial, tenen un marge de maniobra que marca la llei. “No sabem encara quant de temps tenim per complir la sentència, però fins que puguem continuaran tocant”, va afirmar.

L'alcaldessa ha explicat que ara les campanes no repiquen perquè estan espatllades i divendres passat els tècnics no van poder reparar l'avaria. El consistori, però, les continuarà fent sonar de nit quan tornin a funcionar. Malgrat que en un primer moment havia anunciat que s'aturarien de manera immediata, finalment s'ho han repensat i esgotaran el temps que tinguin.

Modesta Cucurull també ha apuntat en un article –vegeu plana 5– que a l'Ajuntament no li consta que al castell de Sant Mori hi hagi cap negoci turístic. En canvi, l'establiment sí que està donat d'alta a l'Associació Turística d'Apartaments i apareix en el cercador com a apartament turístic. En el mateix article, assegura que la sentència és “imprevisible, injusta i antidemocràtica”. També hi afegeix que el consistori acabarà acatant l'ordre del TSJC “a contracor”. “Complirem aquesta sentència contra la qual no podem recórrer, i ho farem perquè ens ho manen, no perquè hi estiguem d'acord”, diu.

El Bisbat de Girona assegura que no ha rebut la sentència del TSJC. Tot i això, el Bisbat afirma que aquesta és una qüestió entre el denunciant i l'Ajuntament, que és el propietari del rellotge.

A Pontós, un acord

A les comarques gironines hi ha hagut diversos casos de polèmica pel repic de campanes. És el cas de Girona, Mont-ras, Calella i Olot. A d'altres llocs s'ha resolt a través d'un acord entre l'Ajuntament i els veïns als quals molesten les campanes. És el cas de Pontós, on fa cinc o sis anys l'Ajuntament va acordar fer aturar els repics de nit per alguna queixa que havia rebut. Les campanes estan callades de les dotze de la nit a les set del matí, és a dir, que deixen de tocar sis hores.

LA DATA

17.06.2011
és la data
en què es va emetre la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

LA XIFRA

7
hores
deixaran de tocar les campanes de Sant Mori. Tocaran a les 12 de la nit i no hi tornaran fins a les 8 del matí.

LA FRASE

Ara les campanes estan espatllades, però quan s'arreglin seguiran sonant fins que ens deixi la llei
Modesta Cucurull
alcaldessa de sant mori


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Reclamen millores a un punt negre de la C-451 al Solsonès

LLobera

El temporal causa un nou vessament d’aigües fecals a la riera de Canyars

Gavà
Medi ambient

Arxivats els expedients d’autorització de dos parcs solars

El Perelló
PATRIMONI

Quart disposa de la rectoria de Sta. Margarida fins a l'any 2047

QUART

Fomentar el benestar emocional a través de l’escriptura

olot
Meteorologia

El pla Inuncat es manté en prealerta

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA