EL PUNT CASTELLER

L'última dels Capgrossos

Els mataronins tanquen temporada a casa en una jornada on plana la incògnita de Vila-rodona

Cada cop n'hi ha menys en joc. La setmana passada els Castellers de Vilafranca van dir adéu a la temporada i ara els toca als Capgrossos de Mataró i a les colles vallenques. Els primers, però, tenen una actuació molt més potent: ni més ni menys que la seva 14a diada a la plaça Santa Anna de la capital del Maresme. Els blau marí, però, amb la feina ja feta diumenge passat, no hi volen arriscar més del compte i prefereixen acabar la temporada sense massa riscos extra, això sí, amb una actuació de nivell. El tres de nou seria el castell més destacat i aniria seguit de l'estrena del tres de vuit amb el pilar. Per tancar l'actuació, optarien entre el cinc de vuit o el dos de vuit amb folre i el pilar de sis de comiat. El quatre de nou folrat, que tot i descarregar-lo, els va fer patir de valent a Vilafranca, cauria del programa capgròs. Tot i així, els mataronins acabarien amb una actuació molt bona una temporada irregular que han sabut reconduir les darreres setmanes. L'any que ve, més i millor.

La diada dels Capgrossos es completarà amb les actuacions dels Castellers de Lleida, que volen treure cap després de les caigudes de la setmana passada, i els Castellers de Barcelona. Els vermells apostarien pel quatre de vuit amb el pilar com a millor castell, repetint l'actuació de diumenge passat a Cornellà.

La imprevisible Vila-rodona

No serà la millor diada en nombre i alçada de les construccions, això sí, serà la diada més morbosa del cap de setmana. I és que diumenge a Vila-rodona les colles vallenques tanquen temporada i es revelaran dues incògnites: com respondrà la Joves després d'una Santa Úrsula valenta però accidentada i què farà una Colla Vella que es podria guardar la carta d'alguna sorpresa d'última hora. Tot i no descartar del tot aquesta darrera opció, els rosats aposten d'entrada per una actuació de castells bàsics de vuit per provar gent nova, acompanyats d'una o altra construcció de la gamma alta de vuit.

Els vermells, per la seva banda, volen tancar temporada amb una actuació digna amb castells com el dos de vuit amb folre i el cinc de vuit. La falta de camises, però, podria ser un dels handicaps dels del carrer del Gassó. Diumenge al migdia ho sabrem.

I encara n'hi ha més, perquè aquest diumenge els Minyons, que encara tenen teca per endavant, van a Guissona i volen alçar el tres de nou, el cinc de vuit i el dos de vuit amb folre. Justament les construccions que volen alçar un pis més d'aquí dues setmanes. Déu ni do.

Vila-rodona (Alt Camp)
Diumenge 8, a les 13 h a la plaça dels Arbres, diada de la Fira de Vila-rodona amb la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.
Mataró (Maresme)
Diumenge 8, a les 12 h a la plaça Santa Anna, diada dels Capgrossos de Mataró amb els Castellers de Lleida i Barcelona
Guissona (Segarra)
Diumenge 8, a les 12.30 h a la plaça Major, diada dels Margeners amb els Minyons de Terrassa com a colla convidada.
Vilafranca (Alt Penedès)
Diumenge 8, a les 12.30 h a la plaça de la Vila, diada del Roser amb els Xicots de Vilafranca i els Bordegassos de Vilanova.
Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental)
Diumenge 8, a les 12 h a la plaça Octavià, diada dels Castellers de Sant Cugat, amb els Castellers de Sants i de Gràcia.
Figueres (Baix Empordà)
Diumenge 8, a les 12 h a la plaça de l'Ajuntament, diada dels Castellers de Figueres, amb la Jove de l'Hospitalet i els Castellers d'Esplugues.
XIULETS

A toc de cobla

Una cobla en comptes d'un tradicional grup de grallers. Així van sortir a plaça diumenge passat els Castellers de Vilafranca. Aquesta novetat, però, va generar a plaça una certa divisió d'opinions entre els defensors d'aquesta innovació i els que creien que la inclusió d'una gran varietat d'instruments de vent feia perdre l'essència i la trempera del toc de castells i d'una diada seriosa. Almenys, però, totes les colles tenien grallers i se sabien el toc de castells, cosa que, malauradament, no es veu a totes les places. Això sí que ens ho hauríem de fer mirar.

L'ANÈCDOTA

«Tunning» casteller

Després dels Castellers de Vilafranca, la Colla Vella i la Colla Joves, els Minyons s'han apuntat a la moda de personalitzar autobusos amb fotos i reclams de la colla. Des d'ara, un cinc de nou llueix a la part de darrere de l'autocar malva.

APLAUDIMENTS

Illencs i de vuit

Per primer cop a la història, una colla de fora del Principat va carregar un castell de vuit. Aquest va ser l'honor que es va emportar el quatre de vuit carregat pels Al·lots de Llevant diumenge passat a Vilafranca del Penedès. Els manacorins, a més, van completar la millor actuació de la seva història descarregant també el dos de set i el cinc de set. Enhorabona!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Treballadors del Consorci Sant Gregori reclamen l’equiparació salarial

girona
Urbanisme

Els primers trams d’escales mecàniques reversibles a la baixada de la Glòria ja funcionen

Barcelona
ARBÚCIES

Finalitzen les obres d’urbanització del polígon Torres Pujals

ARBÚCIES

La fira Arrels de l’Escala escalfa motors amb els guardons del vi

l’escala
societat

Punts lila i una línia de bus nocturn gratuït a la festa major de Lleida

Lleida
salut

L’hospital Santa Caterina incorpora la dermatologia digital

salt
Medi Ambient

Acció Climàtica contracta ramats per a prevenir incendis i preservar espais

calonge i sant antoni

Participació de rècord a la Fira d’Espàrrecs

Gavà
societat

El 35 % dels Mossos pateix depressió, estrès o ansietat, segons un estudi

barcelona