L'Ajuntament de Torrent aprova la nova ordenança del medi rural

El Consell Agrari arbitrarà en cas de conflicte entre dos propietaris i oferirà solucions extrajudicials

El Plenari de l'Ajuntament de Torrent ha aprovat una nova ordenança reguladora del medi rural, que recull aspectes tradicionals i costums actuals dels llauradors de la ciutat.

Aquesta ordenança substitueix la norma fins aleshores vigent que es remunta a l'any 1966 i que restava totalment desfaçada en molts aspectes i allunyada del costum agrari actual.

Amb el compliment d'aquesta nova normativa es pretenen evitar els conflictes entre propietaris i es crea una Comissió de Valoració a fi d'arbitrar entre les parts en litigi per tal d'oferir una resolució extrajudicial en cas de necessitat.

El text de la norma recull els usos i costums practicats dins l'àmbit rural i els adequa al marc actual tot i establint les prohibicions oportunes així com procediments per a tancats de finques rústiques, creació d'hivernacles, basses de reg, distàncies entre conreus, vigilància rural i d'altres.

L'ordenança estableix la necessitat d'obtenir una llicència municipal per a executar qualsevol tipus d'obra, moviments de terra, construccions o instal·lacions, dins el terme municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.