Societat

Els Marrecs de Salt enceten les Fires de Sant Narcís

Són els encarregats de la lectura del pregó, avui a les vuit del vespre a la plaça del Vi, i que serà molt diferent dels que s'han fet fins ara

Les Fires ofereixen prop de 250 propostes en deu dies

“Original, diferent dels que s'han fet fins ara, més plural i coral. Som una colla i quedarà reflectit.” Tot i que no vol avançar res més, així defineix a grans trets Sebastià Morató, president de la colla Marrecs de Salt, el pregó que avui encetarà les Fires de Sant Narcís de Girona, que acabaran el 6 de novembre amb el castell de focs. Els Marrecs estan molt lligats a la seva vila natal, però també a Girona, sobretot per la presència activa al programa de les Fires. A més aquest any celebren el seu 20è aniversari, per això la colla serà més protagonista que mai, no només per oferir el pregó, ni pel pilar caminant a les escales de la seu, sinó que també alçaran un castell dins de la catedral de Girona, un dels actes destacats del 600 aniversari de la decisió de construir una nau gòtica.

La programació festiva d'enguany ofereix prop de 250 propostes en deu dies. Les principals novetats que hi haurà reforcen les línies iniciades darrerament de portar espectacles de carrer i descentralitzar les Fires per estendre-les a tots els barris, 17 aquest 2016. Les Lluminàries de Fires, la Beatufarra i l'actuació de la Nova Muixeranga d'Algemesí són alguns dels espectacles de carrer que es podran veure. Altres activitats per ressaltar són el sopar popular de Fires, el Mercat de la Volta, que s'avança una setmana, la proposta de tastets de natura per descobrir l'entorn natural o la inauguració de les exposicions de Fires al Museu d'Història de Girona i al Museu d'Història dels Jueus i de la reobertura de la mostra Girona plató a la Casa Pastors. L'altre plat fort festiu és la programació musical, amb La Raíz, Oques Grasses, Berri Txarrak i Bombino com a caps de cartell de la Copa. Altres propostes són La Principal de la Bisbal, l'orquestra Maravella i la Montgrins a l'envelat; el tradicional concert d'havaneres amb Terra Endins o els concerts de Joana Serrat i laDinamo Statik Funk Explosion a la plaça de Sant Feliu.

Dades d'interès

Dates: del 28 d'octubre al 6 de novembre.

www.girona.cat/firesdesantnarcis



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia