Societat

Societat

Primer dia de Gran Recapte amb bones sensacions

Es manté la solidaritat respecte de l'any passat, segons els organitzadors

La recollida d'aliments continua tot avui, el dia fort

El que més es necessita és oli, llet i conserves de peix i verdures

El Gran Recapte d'Aliments es va iniciar ahir i el primer dia de recollida va tancar amb bones sensacions per a l'organització, el Banc dels Aliments. Segons els coordinadors comarcals, a la regió central el ritme de recollida va ser similar al de l'any passat. Avui es pot continuar donant aliments en una jornada en què el Gran Recapte espera que sigui el dia fort. Hi ha prop de 170 punts de recollida en supermercats de la regió. El que més es necessita és oli, llet i conserves de peix i verdures.

Globalment, la tarda va ser el moment de més moviment, perquè és quan hi ha més afluència de gent als supermercats. Però a Solsona el matí va ser molt fort. Des de la Creu Roja indicaven que el motiu és que a la capital del Solsonès “divendres hi ha mercat i molta gent de la comarca ve a comprar i a la vegada hi ha molta gent que ja arriba a passar el cap de setmana”. Solsona té vuit punts de recollida. El Berguedà, tres.

El coordinador d'Osona, Xavier Farrés, indicava que al llarg del dia la participació havia anat in crescendo als 60 punts de recollida. I assegurava: “Quan arriba el dia, la gent s'hi aboca.” Només a Manlleu, per exemple, esperen arribar als 10.000 quilos recollits.

I, des del Bages, Jaume Torras deia que, tot i que són “impressions subjectives” i caldrà esperar les xifres, tenia la sensació que s'estava per sobre de l'any anterior pel que fa a quilos de menjar recollit. Entre el Bages i el Moianès hi ha seixanta punts de recollida.

Pel que fa a l'Anoia, hi ha 40 punts de recollida i el Gran Recapte coincideix amb el Carretó Solidari de Calaf, iniciativa que impulsa Càritas amb l'Ajuntament per recollir menjar per al Banc dels Aliments de Calaf.

LA FRASE

Semblava que costava trobar voluntaris però a l'hora de la veritat tothom col·labora
Xavier Farrés
banc dels aliments osona

S'han ajudat 13.221 persones mensualment

A la Catalunya Central l'any passat es van aconseguir recollir 257.238 quilos d'aliments bàsics a gairebé 156 punts habilitats del Bages, el Moianès, el Berguedà, l'Anoia i Osona –les dades del Banc dels Aliments no inclouen el Solsonès, que comptabilitza a la demarcació de Lleida–. Els aliments recollits es van entregar a 28 entitats col·laboradores del Banc dels Aliments. Van servir per atendre 13.221 persones mensualment. Per al recapte d'aquest any es demanaven prop de dos mil voluntaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva