Societat

festes i tradicions

pessebre vivent

El Pessebre Vivent d'Òrrius homenatja Jaume Anglada

Les representacions seran per Nadal i Sant Esteve en una edició que tindrà un record per al seu fundador

Es mantenen i consoliden els quadres que es van estrenar el 2015

El passat mes d'octubre moria Jaume Anglada, fundador del Pessebre Vivent d'Òrrius l'any 1999. Havia estat el primer alcalde de la democràcia i sempre havia mantingut el neguit d'afavorir la participació i la unitat dels veïns amb eines com la cultura popular. “En ell rau el perquè de tot plegat, i a l'inici de les representacions volem fer-li un homenatge amb parlaments i agraïments”, explica Narcís Duran, president de l'entitat organitzadora del Pessebre Vivent. El cert és que aquella idea d'Anglada ha assolit els objectius que s'havia proposat i més. D'entrada, el d'Òrrius és un dels Pessebres vivents més espectaculars de Catalunya, amb vint-i-tres quadres i uns 250 figurants “Pràcticament algú de cada casa i també amics i estiuejants que venen per participar en el pessebre. Amb tants anys de representacions ja hi ha adults que hi sortien de nens com ara el noi que enguany farà de caganer, que havia sigut Nen Jesús”, diu Duran.

Dates clàssiques

El Pessebre Vivent es podrà visitar en les dates més assenyalades de les festes. I és que el fet que Nadal s'escaigui en diumenge ha impulsat els organitzadors a situar les representacions en el calendari clàssic de Nadal i Sant Esteve. “El cap de setmana anterior quedava massa lluny i el proper serà cap d'any”, aclareix Duran. Els visitants hi trobaran un relat ambientat a l'antiga Judea “no és el clàssic pessebre vivent de pastorets, el nostre l'ambientem al Nadal de l'any 0 amb tots els figurants vestits amb túniques, excepte el caganer, és clar”, descriu Duran, qui confirma que aquesta serà una edició de consolidació de les novetats introduïdes el 2015 i que tant van agradar “vam incorporar un quadre de cacera en col·laboració amb l'escola de tir que hi ha al poble i el del campament romà, amb els Armats de Mataró, on fan relleus de guàrdies i interactuen amb el públic”. Altres escenes molt aplaudides són l'espectacular l'infern, amb els Diables de Mataró, i el de l'Anunciació, amb la baixada de l'Àngel des del campanar de l'església d'Òrrius.

EL Pessebre

25 i 26 de desembre, a les 20h. Entrada 4€, infantil 2€ , Menors de 3 anys gratuït. Obsequi, tassa de caldo calent.

www.orrius.catText.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva