Societat

L'arribada del nou any

La demarcació de Lleida corre per tancar l'any 2016

Les curses de Sant Silvestre proliferen com una manera d'acomiadar l'any fent esport

Demà hi ha curses a Alfarràs, Cervera, Lleida, Oliana, la Pobla de Segur, el Pont de Suert, la Seu i Tàrrega

Diverses poblacions catalanes celebren el 31 de desembre la tradicional cursa de Sant Silvestre, una de les curses atlètiques més conegudes i populars del món. Va començar a celebrar-se a São Paulo (Brasil) l'any 1924 i va estendre's per tot el planeta fins convertir-se en la cita atlètica indispensable a les principals capitals europees, com són Berlín, Londres, París o Madrid.

A Catalunya la més antiga és la que se celebra a la població maresmenca del Masnou, que enguany arriba a la 37a edició, seguida de la de Manlleu (30a edició) i, a força distància, les de Barcelona, Tarragona i Riudellots de la Selva i Berga.

A la demarcació de Lleida enguany es fan curses popular per tancar l'any a Alfarràs, Cervera, Lleida, Oliana, la Pobla de Segur, el Pont de Suert, la Seu d'Urgell i Tàrrega. Les curses tenen un caire popular i festiu que va més enllà de la competició esportiva. A més de la cursa per a adults, amb distàncies que van des dels 3 quilòmetres de la Pobla de Segur fins als 10 km de Lleida o Oliana, s'organitzen curses infantils.

A Alfarràs la sortida tindrà lloc a les 10.45 h a la plaça Sant Pere. La cursa es pot fer caminant o corrent, això sí, cal portar posat algun tipus de motiu nadalenc. En acabar es farà un brindis amb cava als porxos de l'ajuntament.

La Sant Silvestre Cerverina és una cursa gratuïta, no competitiva i, principalment, solidària. Cada participant haurà de portar una joguina nova per a la campanya de joguines de la Creu Roja de la Segarra. La dissetena edició de la cursa de Cervera, que té una distància de 8 quilòmetres, sortirà de la plaça de la Universitat a les cinc de la tarda.

A Oliana, la VI Cursa dels Nassos té dues distàncies diferents: una de 10 quilòmetres i una altra de 5 quilòmetres. Aquesta darrera, enguany estrena nou recorregut. Així el circuit passarà per la nova avinguda de Barcelona. Molt assequible i amb poc desnivell, apta per a tothom. La sortida de la cursa de 10 km és prevista a les onze del matí i la de 5 km, mitja hora després.

La Sant Silvestre Poblatana tancarà l'any, amb el barret nadalenc posat, a la Pobla de Segur. Amb dos circuits, de 3.000 i 5.000 metres, la cursa sortirà a les cinc de la tarda del pavelló d'esports. En acabar, hi haurà xocolata per a tothom. Unes 2.000 persones, segons les previsions dels organitzadors, participaran demà a la VIII Sant Silvestre de la Seu d'Urgell, Memorial Marc Peña Turet. La cursa, que és gratuïta, sortirà a les 18.30 hores de la plaça dels Oms. El recorregut és de 3,6 km i es pot fer caminant o corrent.

Finalment, a Tàrrega, la 5a Sant Silvestre Targarina sortirà a les 16.30 hores de l'esplanada dels dipòsits del parc de Sant Eloi. La categoria adulta és una cursa atlètica de 5 km pels camins del parc. Aquest any, com a novetat, els més petits també faran una cursa de categoria única a les 16.15 h, la volta al parc, amb una distància d'1,9 km. En acabar es realitza amb tots els participants un recorregut neutralitzat de 1.700 metres, des de Sant Eloi fins al Pati, on hi haurà un refrigeri per brindar per l'any nou amb tots els participants i es farà l'entrega de premis.

Solidaris i amb dos recorreguts

M.J.R.

A Lleida hi ha dues opcions per gaudir de l'esport el darrer dia de l'any. Una cursa amb un recorregut de 3,7 km i una altra de 10 km pels carrers de la ciutat. La tradicional cursa de Sant Silvestre, que arriba a la 23a edició, tornarà a tenir un caràcter marcadament solidari. Un any més, un 1 € de cada inscripció de la cursa de 10 km va destinat al projecte Nassos contra el càncer. I 1 € de la cursa de 3,7, al projecte solidari Esport i esperança, de la mateixa Associació Esportiva Ekke.

Enguany, per primer cop, s'incorpora el premi per equips. Així serà reconegut el millor equip masculí i femení. A més, es crea el premi Speed River, que consisteix a cronometrar la distància que recorreran els participants de la cursa de 10 km en el tram des de les comportes del riu fins al pont dels instituts (del km 5 al km 7,5 k). També tindran premi la comparsa disfressada més nombrosa i la millor disfressa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA