Societat

municipal

trànsit

Dosrius vol reorganitzar la mobilitat del centre

L'objectiu és millorar la circulació al nucli fent-la compatible amb els veïns i comerciants

L'any que ve està previst que es concretin les primeres mesures

L'Ajuntament ha encarregat a la Diputació un estudi per mirar de reorganitzar la mobilitat del nucli antic de Dosrius. L'objectiu del pla és el de millorar i solucionar la circulació al centre fent-la compatible amb els veïns i els comerciants. Un dels principals reptes del treball és aconseguir desfer el coll d'ampolla que provoca el fet que la carretera que porta fins als veïnats de Can Massuet del Far i de Canyamars passi pel mig de Dosrius. “Tothom acaba passant per aquí”, lamenta l'alcalde de Dosrius, Marc Bosch (ERC), que també assenyala “l'oportunitat perduda” que es va deixar escapar per abordar la problemàtica quan es van reurbanitzar els principals carrers del centre històric. “Aleshores no es va posar sobre la taula la necessitat de fer un canvi de paradigma per obligar els cotxes a passar per la ronda”, hi afegeix Bosch.

Amb la voluntat d'anar pacificant el trànsit, el govern municipal, integrat per ERC, La PAC i el regidor no adscrit Joan Serra, ja van introduir una sèrie de mesures per evitar els col·lapses que es generaven a les entrades i sortides d'alumnes a l'escola i a l'institut. “La intenció, amb el nou pla de mobilitat, és buscar el màxim consens tant amb els grups municipals com amb els veïns i comerciants”, insisteix a dir l'alcalde, conscient de la necessitat d'obrir un debat que ha estat present a cada mandat.

L'empresa encarregada de fer l'estudi, Doymo, ja s'ha reunit amb els tècnics de l'Ajuntament per encarar el treball, que començarà a implementar les primeres actuacions el primer semestre de l'any que ve. En aquest sentit, l'Ajuntament té previst renovar una part important de la senyalització viària per començar a fer canvis circulatoris. Abans, però, i durant la primera quinzena de gener, es farà una recollida d'informació per elaborar una diagnosi i presentar algunes propostes. A continuació s'obrirà la fase de participació ciutadana.

LA FRASE

Es buscarà el màxim consens tant amb els grups municipals com amb els veïns i comerciants
Marc Bosch
alcalde de dosrius


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia