Societat

Tornen 'Els Pastorets' de l'Orfeó Reusenc, amb les aventures de Belluguet i Bieló

Belluguet, Bieló, Llucifer i molts d'altres personatges pujaran a l'escenari del teatre de l'Orfeó Reusenc per oferir els dies 6, 7 i 8 de gener, a les 7 de la tarda, els únics Pastorets que es realitzen a Reus, i que des de 1930 es representen a l'Entitat.

Un any més, l'Orfeó Reusenc acull una de les tradicions més arrelades de la ciutat, 'Els Pastorets: Belluguet i Bieló', una adaptació única a Catalunya amb text de Josep Morera i música d'Emmanuel Bosser. Aquesta obra narra les peripècies de dos pastors que, perseguits pel temible Llucifer, van a l'adveniment del nen Jesús.

Coneguts com 'Els Pastorets de la casa', aquesta és la versió de la tradicional obra nadalenca que més vegades s'ha escenificat al teatre de l'Orfeó Reusenc. Les aventures de Belluguet i Bieló es van recuperar l'any 2013, després de la seva última representació al Teatre Fortuny el 2003, amb motiu del 75è aniversari de la secció de Teatre.

L'obra, organitzada per la secció de Teatre de l'Orfeó, aconsegueix reunir en un mateix escenari totes les seccions de l'entitat i la massa coral de l'Orfeó Reusenc. Coordints per Esther Cos en l'apartat escènic, i amb Albert Galcerà com a director musical, aquest any 'Els Pastorets' també comptaran amb la col·laboració de la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus i BatuKat de Castellvell del Camp.

Pel que fa a les entrades, tindran un preu de 5 euros pels socis i de 7 euros pels no socis i es podran adquirir de manera anticipada el dimecres, 4 de gener, de 7 a 8 de la tarda, i a la guixeta de l'entitat una hora abans de l'inici de cada representació.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen els carrers de Figueres

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona