Societat

afectacions pel temporal

El temporal engoleix el litoral

Les grans onades causen desperfectes al pont del Petroli de Badalona i en el col·lector d'aigües residuals a la platja de la Móra

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 279 trucades per incidències relacionades amb el vent i l'onatge

El temporal es prolongarà fins dimarts amb vents de fins a 90 quilòmetres per hora. La Generalitat manté activats els seus plans d'alerta per inundacions, Inuncat, i de protecció civil, Procicat, i reitera la seva petició de prudència. Des de Protecció Civil es demana a la ciutadania que no s'apropi a la platja perquè és molt perillós. I és que el fort temporal marítim ha deixat onades superiors als 10 metres a la Costa Brava i ha provocat destrosses al front marítim de molts municipis costaners, des de l'Empordà fins a l'Ebre.

A Badalona (Barcelonès), per exemple, les onades de més de 6 metres d'alçada han danyat l'emblemàtic pont del Petroli, fent saltar el voladís de fusta i arrossegant la barana de protecció a l'extrem final de la plataforma. També ha quedat malmès un col·lector d'aigües residuals a la platja de la Móra. Aquest col·lector és el que porta les aigües residuals de Badalona i Montgat cap a la depuradora de Sant Adrià de Besòs. De moment encara no s'ha detectat cap fuita d'aigua però els serveis tècnics desplaçats a la zona informen que el col·lector està molt malmès.

A Salou (Tarragonès), s'han hagut de desallotjar diversos habitatges del carrer Falconera, a primera línia de mar, afectats per l'onatge i amb desperfectes en els tancaments exteriors. Mentre que a Sitges s'ha tallat l'accés a les escales de ‘La Punta' per motius de seguretat i es prohibeix l'accés als espigons.

En el litoral del País Valencià s'han produït importants destrosses i han inundat la primera línia de la platja arrossegant tot tipus de residus. Alacant i València es troben amb avís taronja per vents del nord i nord-est força 8 i onades de 4 a 5 metres.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut des de l'inici de la llevantada i fins aquest diumenge al migdia un total de 279 trucades per incidències relacionades amb el vent i l'onatge, 117 de les quals localitzades al Barcelonès i 92 a Barcelona ciutat. La majoria de trucades han estat per alertar d'obstacles a la via, mobiliari urbà afectat pel vent, arbres i branques caiguts, així com petites inundacions arran de costa en passos subterranis i plantes baixes.

Per a demà dilluns es preveu precipitacions localment fortes o persistents i amb tempestes al litoral de Girona i a les Balears i vent fort a les Balears i punts del litoral català i valencià.

Fotos facilitades per: Joan Francisco (Badalona), Adrià Gala (Puigcerdà), Eulàlia Gili (Fornells), Lluís Anglada (Sant Feliu de Guíxols i Verges), Àngel van Beek (Montgat), AEMET País Valencià (Platja Safor), Gildas Girodeau (Cotlliure), Domaine Vial (Banyuls de la Marenda), Raül Bruna (Vilanova i la Geltrú) i Maria Teresa Márquez (Malgrat de Mar).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia