la contra

Les cares de la violència

Els municipis organitzen actes amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Ja fa dies que a l'entrada del Calisay d'Arenys de Mar s'hi veuen exposicions sobre la violència de gènere. Primer van ser dibuixos d'alumnes de les escoles que mostraven actituds que no han de ser diferent entre homes i dones. Em va cridar l'atenció un dibuix on des de dalt un escenari un noi disfressat de monstre espantava el públic i des d'allà un nen li deia a la nena del seu costat: «Tinc por.» En aquests mateixos plafons aquests dies s'hi poden veure fotografies de dones que també tenen por, guarden silenci amb les mirades i es mostren atemorides. Són les cares de la violència de gènere.

A molts municipis de la comarca demà recordaran que és el Dia Internacional contra la Violència contra les Dones. Es llegiran manifestos i s'encendran espelmes. A Arenys de Mar ho faran des de l'Associació de Dones per la Igualtat, acompanyades amb música per la Coral l'Esperança. A Mataró, un dels actes emmarcats en la setmana en contra de la violència de gènere va ser la projecció diumenge al Foment Mataroní de Millennium. Els homes que no estimaven les dones, la versió cinematogràfica de la primera part de la trilogia de l'escriptor suec Stieg Larsson. Al centre cívic del Pla d'en Boet s'hi faran tallers per a joves i una exposició. En aquest mateix indret divendres la secretaria de la Dona del PSC ha convidat la consellera de Justícia, Montserrat Tura, que farà una conferència. L'acte de carrer, però, serà dissabte, on totes les entitats de dones es trobaran a la plaça Santa Anna, on hi haurà ofrenes florals i música.

Al Masnou el manifest anirà seguit d'una concentració silenciosa en memòria de les víctimes amb una encesa d'espelmes. L'Associació de Dones Montserrat Roig i l'Associació Dones Solidàries d'Alella muntaran les seves parades a la plaça de l'Ajuntament i després dels actes institucionals es farà l'espectacle de dansa i teatre Dona, a càrrec de la companyia NS Dansa. Al Museu del Càntir d'Argentona, el manifest de rebuig a la violència s'acompanyarà de la lectura de relats per part dels membres de l'Aula d'Escriptura Literària tot visionant imatges i documentals relacionats amb el tema.

Palafolls farà diumenge al Kasal de Joves del centre el taller Talla amb els mals rotllos. Pineda de Mar inaugura aquesta setmana el Servei d'Informació i Atenció a les Dones que es posarà en marxa en el nou Centre d'Informació i Recursos per a Dones. Demà es farà berenar popular i es descobrirà un mural col·lectiu contra la violència masclista. L'entitat Escletxa de Santa Susanna oferirà dimecres la xerrada Les microviolències de cada dia. Avui es farà un taller d'espelmes al local de la Barraka que s'encendran durant la lectura del manifest i demà el taller serà de llaços liles, que es repartiran pel poble. Malgrat de Mar ha organitzat tallers i xerrades tant per als alumnes d'escoles com de formació d'adults. Tallers, xerrades i conferències que tenen un únic objectiu d'educar per escurçar les desigualtats entre homes i dones i rebutjar com sigui les cares de la violència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona