Societat

La pluja s'aguanta i Olot surt al carrer per carnestoltes

Una trentena de colles diverteixen una multitud a la capital de la Garrotxa

Ahir també va haver-hi rues, entre altres llocs, a la Bisbal d'Empordà, a Castelló d'Empúries i a Caldes de Malavella

El passeig de Barcelona d'Olot va viure ahir, un any més, la festa de carnestoltes amb tot el seu esplendor. El temps va miraculosament aguantar –mentre es feia la rua plovia a tot l'entorn de la capital de la Garrotxa, però a Olot no va començar fins just acabar la desfilada– i grans i petits van poder gaudir de 27 colles –entre comparses i carrosses–. Algunes havien vingut de lluny (n'hi havia de la demarcació de Barcelona, de la Costa Brava...) amb la participació d'un total de més de 2.000 persones. S'hi van poder veure disfresses de tot tipus, des d'uns clàssics angelets fins a uns originals anells i un dels personatges de moda: Donald Trump. En joc, hi havia vuit premis –des de 200 fins a 1.000 euros– que es van entregar en el sopar popular que es va fer al pavelló firal, amb 1.100 persones. El jurat va mostrar-se sorprès per l'alt nivell.

Altres rues

El cap de setmana gran de carnestoltes va ser fa una setmana, però ahir hi va haver una vintena de poblacions gironines que van veure desfilar la seva rua, avui la festa continuarà en d'altres i fins i tot algunes, com ara Tossa, ho celebraran la setmana que ve.

D'ahir, a més d'Olot, en destaca la Bisbal. La capital del Baix Empordà va viure dissabte passat el carnestoltes popular i ahir la gran rua, amb la participació d'una trentena de colles. Van sortir del Terracota Museu i van anar fins al camp de futbol antic.

També va haver-hi èxit de convocatòria a Castelló d'Empúries, tant en la rua de divendres a la nit, a Empuriabrava, com en les dues d'ahir al centre històric: la infantil de la tarda –amb uns 500 nens– i la d'adults, prevista a la nit. Avui al migdia hi haurà la diürna d'Empuriabrava. Entre totes quatre rues s'han superat les 1.500 persones inscrites (un centenar més que l'any passat), segons l'Ajuntament, que també va destacar els 250 inscrits en el dinar popular de la fundació Oncolliga Girona.

De tradició més recent però també amb molts de participants, ahir la 3a rua de carnaval de Caldes de Malavella va aplegar 32 colles –5 de locals i 27 de sis municipis més– i es va acabar amb una festa i ball al pavelló.

Pel que fa a Girona, ahir diversos barris van celebrar la festa de carnestoltes. Hi va haver rua a l'Esquerra del Ter (de Germans Sàbat a Sant Ponç) i al Pla de Palau-Sant Pau, així com festes en recintes tancats a Pont Major i a Santa Eugènia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

Alumnes d’un institut de Cambrils creen un biòtop per incrementar la biodiversitat marina del Cavet

Cambrils

Tornen les cues per les obres a la C-65

quart
SOCIETAT

Tarragona adjudicarà el contracte de la brossa a Urbaser un cop exclosa l’empresa guanyadora

Tarragona

Confirmen un cas del virus de la Llengua blava en una explotació ramadera

vilademuls
GIRONA

Presenten la 18a edició dels Premis E-TECH de noves tecnologies

GIRONA
SERVEIS

Renfe afegeix una freqüència de l’AVE al Camp de Tarragona a les 11 del matí

Perafort-La Secuita
CULTURA

La biblioteca García Márquez de Barcelona tancarà tres setmanes per arreglar “desperfectes”

Barcelona
SOCIETAT

Mataró obre l’oficina contra les ocupacions conflictives pactada amb el PP

MATARÓ
SOCIETAT

Tortosa anuncia la I Fira Internacional d’Espectacles de Recreació Històrica

Tortosa