Societat

Un 15% menys d'accidents al Vendrell el 2016

La Policia Local va incrementar un 31% els controls preventius

La Policia Local del Vendrell va tancar el 2016 amb una reducció de l'accidentalitat d'un 15% respecte al 2015. Dels 106 accidents de trànsit es va passar a 90; la majoria van ser lleus i cap, mortal. Així es recull en la memòria anual que la Policia Local ha fet pública aquesta setmana. En total, al llarg del 2016 es van fer 570 controls en gairebé 6.000 vehicles a través de diferents campanyes de trànsit (radar, distraccions al volant, casc en motocicletes i ciclomotors, documentació, alcohol o seguretat passiva).

L'inspector de la Policia Local del Vendrell creu que un dels reptes per al 2017 és mantenir l'elevat nivell dels controls preventius.

La memòria de la Policia Local del 2016 destaca també l'increment d'usuaris i gestions de l'oficina de relacions amb la comunitat (ORC), creada fa cinc anys. En concret, l'any passat va atendre 118 expedients i gestions, 74 dels quals estan en tràmit i 44, finalitzats. D'aquests últims, 32 han acabat resolent-se positivament; dos, negativament, i deu han estat derivats a altres administracions o serveis. Pel que fa a la tipologia de casos, els més nombrosos són els conflictes veïnals (91), seguits dels socials (12) i els familiars (6). L'ORC també ha atès conflictes educatius, en els àmbits del comerç o associatius, motivats per problemes de soroll, mals usos, brutícia, desperfectes, menyspreus i olors.

Millores en el cos, a les oficines i a Twitter

El regidor de Policia Municipal, Rafel Gosálvez, destaca que, aquest 2016, el cos ha guanyat posicionament en les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram), on dona informació de talls de carrers, campanyes preventives i accions de proximitat. A més, segons Gosálvez, s'han fet millores de condicionament de la comissaria de policia, situada a la carretera de Calafell, i s'ha dotat tota la plantilla d'agents amb armilles antibales i s'ha comprat un flaix per poder fer controls nocturns d'excés de velocitat. En aquesta línia de millores del cos i l'atenció al ciutadà, el regidor ha assegurat que pròximament es faran també millores a l'oficina de la policia de Coma-ruga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

Portu regala la Champions al Girona

Girona