Societat

Hotels i cases rurals esperen omplir aquesta Setmana Santa

Alta ocupació a la Costa Daurada central, que s'ha vist beneficiada per diverses competicions esportives que han omplert el buit del Saloufest

Tarragona renuncia a l'oferta de la Family Week, però espera bons resultats

Optimisme en tot el sector turístic de la demarcació respecte d'una Setmana Santa que arriba més tard en el calendari del que és habitual i que, a més, s'ha vist beneficiada per l'organització de diversos esdeveniments al cor de l'oferta hotelera, a la Costa Daurada central. Tant els hotels de la costa al Camp de Tarragona com a les Terres de l'Ebre, com els allotjaments de tipus rural a les comarques de l'interior, esperen poder omplir de dijous a diumenge, si la meteorologia no esguerra els plans. La majoria d'establiments rebran sobretot turistes de la resta de l'Estat (i especialment de la resta de Catalunya), i han destacat que enguany moltes de les reserves s'han avançat.

Turisme esportiu

A l'eix central de Salou, la Pineda (Vila-seca) i Cambrils la Setmana Santa està marcada aquests primers dies per l'absència del Saloufest, durament criticat l'any passat pel sector, i que s'ha vist reemplaçat ara per diversos esdeveniments esportius: el Mundialet de futbol, la Mare Nostrum Cup, el campionat estatal benjamí de futbol sala, la copa TGN Bàsquet o el World Dancesport, entre d'altres cites, portaran prop de 20.000 persones a aquests tres municipis, entre participants i familiars. Uns visitants que han formalitzat les reserves amb una antelació inusual comparat amb els anys recents. “La Setmana Santa serà bona”, va afirmar el president de l'Associació Hotelera Salou Cambrils La Pineda, Xavier Roig, que va destacar també que l'antelació en les reserves ha afavorit les contractacions. A la Costa Daurada Central obren aquests dies uns seixanta-cinc hotels –el 2016 ho van fer una cinquantena.

Bungalous plens

L'optimisme s'estén també a altres tipus d'allotjaments, com els càmpings i els apartaments. En el cas dels primers, està previst que els bungalous (que són l'oferta més reclamada actualment) pengin dijous el cartell de complet, segons els càlculs de l'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre. Les parcel·les, per la seva banda, també està previst que tinguin una “ocupació força elevada”, segons la presidenta, Berta Cabré. Fins dijous, a més, l'associació calcula que els bungalous tindran una ocupació del cinquanta per cent.

Pel que fa a l'Associació d'Apartaments Turístics de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, esperen arribar al 90% a partir de dijous, i entre el 65% i el 70% la resta de dies, tot i que més condicionats per les reserves que hi hagi a darrera hora.

Optimisme a Tarragona

A la ciutat de Tarragona la meteorologia i les processons de Setmana Santa (que són festes d'interès turístic nacional) acostumen també a ser dates de molt bona ocupació, i que els darrers anys s'havien acompanyat de la iniciativa Family Week, amb ofertes per a famílies els dies més fluixos de les vacances escolars. Enguany, però, el Patronat de Turisme ha decidit suspendre la iniciativa.

“La decisió s'ha pres d'acord amb el sector i perquè no ha funcionat com s'esperava”, detalla la regidora de Turisme, Imma Rodríguez, que avança que els recursos se centraran ara a promoure i reformular el festival musical per a famílies Minipop. Segons Rodríguez, les bones previsions a la ciutat avalen l'encert de la renúncia: els hotels esperen estar al cent per cent dissabte i diumenge, igual que els càmpings de la ciutat.

Cases rurals al 90% a la Conca i l'Alt Camp

Dinamisme també a l'interior del Camp. A la Conca de Barberà cases rurals estaran des de dijous al 90%, i els hotels i càmpings al 80%. A l'Alt Camp, voregen el ple amb un 99% als allotjaments rurals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA