Societat

Denúncia des de Sant Mateu pel soroll d'un festival a Callús

La música de l'esdeveniment, en una zona boscosa, se sentia al poble veí

Diversos veïns i propietaris de cases rurals de Sant Mateu de Bages han engegat una recollida de firmes en contra del festival Own Spirit, que es va celebrar al municipi veí de Callús els quatre darrers dies de Setmana Santa. Els impulsors de la protesta van portar divendres la cinquantena de signatures que van recollir als Mossos i al jutjat de guàrdia de Manresa. Un dels signants, Miquel Rovira, va explicar a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que “la nit de dijous a divendres el soroll va ser descomunal i la nit següent ho va tornar a ser. A les cinc de la matinada ens enviàvem missatges perquè no es podia dormir”. El festival, que és el tercer any que es fa, ha portat a una finca forestal de Callús un total de 1.500 persones i s'anuncien com una festa de música psicodèlica, amb conferències i tallers alternatius. L'alcalde de Callús, Joan Badia, assegura que els organitzadors tenien tots els permisos en regla, però que “amb vista a l'any que ve ens repensarem si els donem el permís perquè no volem estar malament amb la gent de Sant Mateu”.

Els veïns es queixaven que fins a quarts de nou del matí de dilluns se sentia la música, tot i que “les hores més fortes van ser de les tres de la matinada a les sis”. Rovira, que també és propietari d'un establiment turístic, va lamentar que “hi ha gent que paga diners per estar tranquil·la i resulta que ve una gent de fora a muntar un festival al nostre territori que ens perjudica econòmicament perquè va en contra de la tranquil·litat i el descans dels clients”.

L'alcalde de Callús va admetre que dijous hi va haver queixes de veïns per excés de soroll i “vam trucar-los-hi perquè abaixessin el so i sembla que ens van fer cas les dues següents nits, però la darrera nit hi va tornar a haver queixes”, va explicar Badia. En vista d'això, va avançar que el consistori es replantejarà renovar el permís per a l'any que ve.

LA FRASE

No renovarem el permís si el turisme rural no pot treballar i a Sant Mateu es causen molèsties
Joan Badia
ALCALDE DE CALLÚS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva