Societat

Els sindicats denuncien la falta de policies al Prat

Els agents reclamen que es conformi un grup especial de resposta immediata per fer front a les situacions de col·lapse

La consellera Neus Munté reclama més coordinació entre Aena i Interior

“Els companys de l'aeroport del Prat estan desbordats.” Així de clar i contundent es manifestava ahir un portaveu del Sindicat Unificat de la Policia (SUP) –majoritari en el cos– en valorar la situació de greu col·lapse que s'ha viscut en els controls de passaports aquest cap de setmana passat i que al seu entendre és conseqüència d'una evident “falta d'efectius”.

Des del sindicat s'assegura que la petició de més afectius és una “demana històrica” que no ha estat mai atesa, i sobre l'anunci del reforç de 20 agents a l'aeroport que va fer dilluns el delegat del govern espanyol, Enric Millo, el mateix portaveu sindical va reclamar que es dugui a terme un“increment real de plantilla i no una millora puntual amb gent que agafaran d'on podran”.

En l'opinió d'aquest representant dels treballadors, el problema de fons que viu la policia destinada a l'aeroport és que no hi ha un grup preparat per fer front a incidències com les que hi va haver diumenge passat. Aquell dia, de les quatre finestres on es revisen els passaports dels passatgers que marxen només n'hi havia operatives dues, perquè la resta dels agents van haver d'assumir trasllats de detinguts i altres incidències. Aquesta eventualitat s'hauria pogut superar, segons els sindicat, si existís aquest grup de resposta immediata.

Els sindicats es queixen que són els agents destinats als punts de control de passaports els que han de suportar el pes de la desorganització perquè han de treballar “amb estrès” i suportant el mal geni dels viatgers que fa estona que s'esperen per passar el control. Per tot plegat, els sindicats han demanat una reunió amb el cap superior de Policia a Catalunya, Sebastián Trapote, i li demanaran que posi sobre la taula mesures per solucionar la qüestió”.

El cas de les cues al Prat encara és viu en el debat polític, i ahir va ser el torn de la portaveu del govern i consellera de Presidència, Neus Munté, que va demanar al Ministeri de l'Interior i a l'ens de navegació aèria Aena que es coordinin millor per posar fi a les llargues esperes. “No és lògic que l'únic moviment que hi hagi hagut és que s'hagin llençat els plats pel cap l'un a l'altra”, va dir la portaveu del govern.

Com ja va fer el conseller Rull dilluns, Munté va tornar a demanar ahir a Sáenz de Santamaría que passi pel seu despatx de Barcelona i demani disculpes als usuaris del Prat. “Aquesta vegada té una excusa i un pretext perfecte per venir a Barcelona”, va argumentar. Munté va evidenciar el greuge comparatiu entre l'aeroport de Barcelona i el de Madrid. “Allà han tingut un dia més de festa i no s'ha produït el col·lapse que hem tingut aquí a Barcelona”, va dir la consellera.

LA FRASE

Soraya Saénz de Santamaría podria venir al despatx que té a Barcelona i demanar disculpes pel caos
Neus Munté
portaveu del govern

La cua al control no desapareix

Tenen raó els que diuen que un control de passaports no es passa amb tres minuts, encara menys després que la policia europea hagi tingut constància que el terrorisme internacional fa servir documentació en regla per moure els seus efectius amunt i avall. El que no és tan raonable és que aquestes cues s'allargassin i apareguin i desapareguin, com el Guadiana, en funció de la disposició de la Policía Nacional. Ahir, tot i l'anunci de reforç fet per la delegació del govern espanyol, usuaris de l'aeroport van assegurar que en alguns moments van formar-se cues de fins a una hora, moment que recull la fotografia que il·lustra aquesta pàgina, feta a quarts de sis de la tarda. Des de l'aeroport es va assegurar que no es tenia constància de grans aglomeracions. A última hora de la tarda, als controls d'entrada hi havia obertes cinc finestretes de control i l'espera era de fins a vint minuts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA

Onze centres educatius amb 715 alumnes netegen l’entorn natural

RUBÍ

Netegen la piscina de Vallparadís per arreglar les fuites del vas i repararan el paviment exterior

TERRASSA
Societat

L’Ajuntament de Badalona posa punts d’informació sobre drogues a les Festes de Maig

TURISME

Bandera blava per a 95 platges i 23 ports catalans

BARCELONA
SOCIETAT

Desnonen a Ciutat Vella dos pisos amb persones vulnerables

BARCELONA
societat

Més de 270 entitats s’uneixen per impulsar la transició ecosocial a Catalunya

barcelona